Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos sérülést szenvedett a Barcelona kölcsönjátékosa

Egybehangzó holland lapinformációk szerint a holland bajnokságot (Eredivisie) vezető PSV Eindhoven amerikai hátvédje a keddi edzésen súlyos sérülést szenvedett…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

A csapathoz közeli források beszámolói szerint a PSV Eindhoven keddi tréningjén térdszalag-szakadást szenvedett a csapat Barcelonától kölcsönzött jobbhátvédje, Sergino Dest, aki a várakozások szerint 2024-ben már nem léphet többet pályára.

A 23 éves amerikai válogatott védő az AFC Ajax színeiben debütált a felnőttek közt a 2019-2020-as idényben, majd innen került a Barcához. Dest két szezont tölti a Blaugrana alkalmazásában, ahová 2020 októberében 21 millió euró és további bónuszok ellenében került. Az amerikai bekk az első évében 41 tétmeccsen szerepelt, a másodikban viszont már kevesebb lehetőséghez jutott, 2022 óta pedig a katalánoktól kölcsönben foglalkoztatják, előbb az AC Milanhoz került, majd a PSV-ben szerepelt.

Dest a 2023-2024-es idényben 37 tétmérkőzésen két gólt és hét gólpasszt regisztrált a holland bajnoki éllovas színeiben.

A hosszú kihagyása miatt bizonytalan lehet Dest sorsa, hogy a PSV vajon így is foglalkoztatni akarja-e őt a következő idényben, vagy kénytelen lesz visszatérni a Barcához a rehabilitáció idejére.