Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: holland élvonalbeli csapat irányítását veheti át a nyártól Robin van Persie! – sajtóhír

Egybehangzó sajtóhírek alapján az Arsenal és a Manchester United korábbi kiváló csatárát, nevezetesen Robin van Persie-t a holland élvonalban (Eredivisie) szereplő Heerenveen szeretné a kispadjára…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A Voetbal International és Ekrem Konur információi szerint szerepel a Heerenveen listáján többek között Robin van Persie neve is. Mellette állítólag még Maurice Steijn és Ruud van Nistelrooy jelöltek a csapat kispadjára, előbbi utoljára az Ajax, míg utóbbi a PSV Eindhoven élén dolgozott. Van Persie jelenleg egyébként a Feyenoord U18-as együttesét irányítja, de dolgozott korábban Arne Slot stábjában. 

Robin van Persie karrierjét valószínűleg senkinek sem kell részletesebben bemutatni. Pályafutása jelentős részét Angliában töltötte, ebből nyolc esztendőt az Arsenal, míg három évet a Manchester United színeiben húzott le. A Premier League-ben összesen 280 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 144 gólig jutott. Kétszer is a PL gólkirálya lett, először a 2011/2012-es szezonban az Arsenal játékosaként (38 meccs/30 gól), a 2012/2013-as idényben pedig már a Manchester United labdarúgójaként (38 meccs/26 gól). Az ‘Ágyúsok’ tagjaként FA-kupát, míg a ‘Vörös Ördögök’ futballistájaként bajnoki címet nyert. Az említett csapatok mellett pedig még a Feyenoordban és a Fenerbahcéban játszott.