Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meg kell műteni a Chelsea középpályását

Nem halogatja tovább az operációt a Chelsea hetek óta sérvvel bajlódó játékosa, most már tényleg kés alá fekszik…

(Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

Egybehangzó nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Chelsea argentin világbajnok középpályása, Enzo Fernández a csütörtöki napon sérvműtéten esik át, miután hiába bízott hetek óta az őt hátráltató probléma javulásában, a beavatkozás elkerülhetetlenné vált.

“Megpróbálom visszanyerni a legjobb formámat. Úgy akarok érezni magam, mint az az Enzo, akit a világbajnokságon láthattatok. Ugyan egyre jobban érzem magam, még mindig nem tartom magamat 100 százszázalékosnak. Még mindig alkalmazkodom, és nem érzem teljesen önmagamnak magamat, igyekszem minél előbb eljutni oda. Amennyire csak lehet, minden nap keményen dolgozok ennek érdekében” – fogalmazott a labdarúgó a közelmúltban.

A 23 esztendős középpályás abban bízott, hogy az alternatív kezelések segíthetnek rajta és minél tovább csapata hasznára lehet, azonban belátta, hogy a műtét elkerülhetetlen. A beavatkozást feltehetően azért sem halogatják tovább, mert a Chelsea szezonjának hátralévő részének már nincs nagy tétje, ám az operáció elvégzése után egy hónapig harcképtelen lesz, de így még pályára léphet a június 20-án kezdődő Copa Américán.

Fernández az elmúlt bő egy év alatt 62 tétmérkőzésen hét gólt és öt gólpasszt jegyzett a londoni “kékek” színeiben. Noha az argentin légiós a mezőnyjátékot tekintve rendszerint csapata legjobbjai közé tartozik, a Chelsea jelenleg csak a kilencedik helyet foglalja el a Premier League-ben, és valószínűleg az egymást követő második idényben fog lemaradni a nemzetközi kupaszereplésről.