Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: hétgólos meccset vesztett a Red Bull Salzburg

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) rájátszásának 6. fordulójában a címvédő Red Bull Salzburg az Austria Klagenfurt vendége volt…

Jókora meglepetésre az Austria Klagenfurt izgalmas mérkőzésen 4-3-ra diadalmaskodott a Red Bull Salzburg ellen az osztrák bajnokság szerdai fordulójában, így az előző tíz szezon győztese lépéshátrányba került a bajnoki címért folytatott csatározásban. A mérkőzés eleje még a papírforma szerint alakult, hiszen a vendégek már az első húsz percen belül kétgólos előnybe kerültek Karim Konate duplájának köszönhetően. A Salzburg az első játékrész végén is őrizte 2-0-s előnyét. A hazaiak azonban nem adták fel és a második félidőben hamar szépítettek, majd kisvártatva meglepetésre meg is fordították a mérkőzés állását, a skót Andrew Irving a 63. és a 85. perc között háromszor volt eredményes, klasszikus mesterhármasával 4-2-re változtatta az eredményt. A Salzburg erejéből a hajrában már csak egy szépítő gólra futotta Strahinja Pavlovic révén, így a címvédő már a negyedik vereségét szenvedte el az idényben.

Menet közben a Sturm Graz hozta a maga meccsét, így az élen három ponttal megelőzte az előző tíz szezonban diadalmaskodó Salzburgot, és egyre valószínűbb lehet, hogy idén véget ér az egyeduralkodás.

Austria Klagenfurt – Red Bull Salzburg 4-3 (0-2)
Gólszerzők: Bonnah (52.), Irving (63., 74., 85. – a harmadikat büntetőből), ill. K. Konate (10., 18.), Pavlovic (87.)

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Standings provided by Sofascore