Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin karmester szerződött az MLS-be – HIVATALOS

Az MLS-ben szereplő San Jose Earthquakes gárdája egy tehetséges argentin középpályás leigazolásával erősítette meg a keretét…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A San Jose Earthquakes szerződtette az argentin élvonalbeli Godoy Cruz tehetséges középpályását, Hernán López Munozt, akivel 2026-ig végéig kötöttek további két évvel meghosszabbítható szerződést.

A 23 éves támadó középpályás Diego Maradona unokaöccseként az 1986-os világbajnok legenda egykori nevelőcsapatában, az Argentinos Juniorsban bontogatta a szárnyait, majd 14 éves korától a River Plate utánpótlásában pallérozódott tovább. López 2019-ben debütált a “milliomosoknál” még Marcelo Gallardo kezei alatt, és a Tigre elleni mérkőzésen gólt is szerzett, több alkalommal azonban nem jutott szóhoz. Ezt követően a Central Córdoba, majd a Godoy Cruz színeiben szerepelt kölcsönben, utóbbi végleg megszerezte a játékjogát.

A tehetséges karmester idővel az Antonio Tomba alapembere lett, a tavalyi első kiírásban három gólt és négy gólpasszt, a másodikban két-két találatot és előkészítést jegyzett, míg a Copa de la Liga Profesional 2024-es alapszakaszában kilenc pályára lépés alatt kétszer volt eredményes.