Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Bellingham-gól, Vinícius-dupla és sima Real Madrid győzelem született az Alaves ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulóját hétközben rendezték meg. Az első játéknapján a Real Madrid az Alavest fogadta a Santiago Bernabeuban, ahol a hazai közönségnek is megmutatta az elnyert spanyol bajnoki trófeát. Végül a királyi gárda számára már tét nélküli mérkőzésen öt gólt gurítottak a tabella közepén elhelyezkedő Alavesnek.

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Már az elején sokkal jobban játszott a Real Madrid, és folymatosan nyomás alatt tartották az Alaves kapuját. A 10. percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak, amikor egy Kroos beívelés után Bellingham próbálta beadni a labdát középre, de lecsúszott a lábáról, ami így a kapuban kötött ki. A 27. percben érkezett a második Real-találat, ekkor Camavinga tálalta a labdát Vinícius Junior elé, ő pedig magabiztosan lőtt a hálóba. A 37. percben az Alavesnek is volt egy kisebb helyzete, amikor Hagi eresztett meg egy távoli bombát a jó labdaátvételt követően, ám a kapu bal oldala felé tartó labdát Courtois védeni tudta. Azonban a 46. percben mégis a Real Madrid szerezte meg a harmadik találatát: ekkor Bellingham tette oda a labdát Valverde elé, aki csodásan tekert a kapu jobb oldalába. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőben sem változott meg a játék képe. Az 55. percben Mendy esett el egy védővel történt ütközést követően a tizenhatoson belül, de a bíró szerint semmi nem történt. Az 57. percben közel járt a szépíteshez az Alaves, amikor a védőjét lerázó Hagi kapott egy szép átadást, majd kapura lőtt, de Courtois épp elérte a jobb alsó sarokba tartó labdát. Sokkal többet birtokolta a labdát a Real, és ők irányították a játékot is. A 70. percben érkezett a negyedik hazai találat is, amikor Vinícius Junior kapta a labdát Bellingham passzát követően, majd ragyogó technikával tüzelt a kapu bal felső sarkába. A 74. percben Vinícius már Rodrygóval akart gólt lövetni, amikor utóbbi az előbbi passza után óriási lapos lövést eresztett meg a kapu közepének irányába, de Owono briliáns védést mutatott be. A 81. percben viszont érkezett az ötödik gól, amikor Rodrygo passza megpattant, ami így Arda Güler elé került, aki így könnyedén lőtt a jobb alsó sarokba. A 89. percben Panichelli vette át a labdát a tizenhatoson belül és lövésre szánta el magát, de Courtois védett, ahogy a 91. percben Rioja lapos lövését is, amivel véget is ért a mérkőzés.

Real Madrid – Alaves 5-0 (3-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Mateo Busquets
Gólszerzők: Bellingham (10.), Vinícius Junior (27. 70.), Valverde (45+1.), Arda Güler (82.) ill. –
Sárga lap: Vinícius Junior (52.) ill. Duarte (50.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois, Nacho , Éder Militao (Rüdiger, 72.), Mendy, Carvajal, Vinícius Júnior, Camavinga (Arda Güler, 62.), Bellingham, Kroos (Ceballos, 72.), Valverde (Mario Martín, 82.), Rodrygo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Alaves: Owono, Rafa Marín, Abqar, Duarte, Gorosabel (Tenaglia, 61.), Hagi (Panichelli, 71.), Guevara (Guridi, 62.), Blanco, Samu (Rebbach, 78.), Rioja, Sola (Alkain, 62.).Vezetőedző: Luis Garcia Plaza

A La Liga 36. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Osasuna – Mallorca 1-1
Real Madrid – Alaves 5-0
Girona – Villarreal 0-1

Szerda:
19:30 Rayo Vallecano – Granada
19:30 Sevilla – Cadíz
22:00 Celta Vigo – Athletic Bilbao
22:00 Getafe – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:30 Las Palmas – Betis
21:30 Alméria – Barcelona (Tv: Spíler 2)
22:00 Real Sociedad – Valencia

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore