Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mégis megkaphatja Robert Lewandowski a 2020-as Aranylabdát – sajtóhír

Katalán sajtóértesülések szerint az Aranylabdát kiosztó France Football azt fontolgatja, hogy mégis átadja az elmaradt 2020-as elismerést, méghozza a Barcelona csatárának, Robert Lewandowskinak. 

(Photo by Ion Alcoba Beitia/Getty Images)

A France Football, azaz a világ legjobb labdarúgóját minden évben Aranylabdával jutalmazó francia magazin a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem adta át a díjat. Akkor Robert Lewandowski volt az elsöprő favorit, mert mindent megnyert a Bayern Münchennel, köztük a Bajnokok Ligáját is, amellyel a bajorok triplázni tudtak. A lengyel támadó 47 meccsen összesen 55 gólt szerzett, és ezekkel a számokkal szinte biztos volt, hogy átveheti első elismerését, de a szerencse ismét elkerülte.

“2020-ban és 2021-ben pályafutásom legjobb éveit éltem meg. Egy barátom nemrég küldött nekem egy statisztikát: 85 meccsen 100 gólt lőttem”

– mondta nemrég a Bildnek adott interjújában. A katalán Sport információi szerint négy évvel később a francia magazin azt fontolgatja, hogy mégis megadja a csatárnak az Aranylabdát, amiről akkor lemaradt, azonban még semmi sem dőlt el, de több tényező is arra utalhat, hogy ez megtörténhet.

Az egyik legfontosabb a Franciaországban néhány hónapja indítottak egy vizsgálatot a Lionel Messi által elnyert 2021-es Aranylabda kapcsán. A PSG állítólag nyomást gyakorolt a France Footballra azért, hogy az argentin kapja az elismerést. Akkor azonban Lewandowski a második helyen végzett, így ismét lemaradt arról a díjról, amiért egész pályafutása során küzdött. A lap vezetőségében nagy az aggodalom a nyílt vizsgálat okozta hírnévvesztés miatt, és ez az egyik ok, ami miatt a France Football fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy Lewandowski megkapja a 2020-ban elmaradt díjat.

A lengyel labdarúgó ugyanebben az interjúban fejezte ki érzéseit az Aranylabdáról:

“Természetesen szerettem volna egyszer megkapni az Aranylabdát. Nem azért vagyok dühös vagy szomorú, mert még nem kaptam meg a trófeát, de az az érzésem, hogy bármelyik évben megnyerhettem volna. Fogalmazzunk így: ha négy évvel később kapnám meg a 2020-as díjat nem sértődnék meg. Nagy megtiszteltetés lenne, és elfogadnám.”

Az Araylabdát 1954 óta osztják ki, és csak 2020-ban nem kapta meg egyetlen játékos sem.