Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: olasz szakember veszi át az Ajax irányítását a következő idénytől! – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben rendkívül jártas Nicoló Schira információi szerint a következő idénytől a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő OGC Nice olasz vezetőedzője, Francesco Farioli veszi át az Ajax Amszterdam irányítását…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Nicoló Schira beszámolói alapján Francesco Farioli már csak egy lépésre van attól, hogy megegyezzen az Ajax együttesével. Az amszterdami gárda 2026-ig szóló szerződést ajánlott fel az olasz szakember számára, mely opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható, ha a felek úgy döntenek. Nem mellesleg ő lehet az Ajax történetének első olasz edzője. 

Francesco Farioli tavaly nyáron vette át az OGC Nice irányítását. A nizzai alakulat egészen a 13. fordulóig veretlen volt a bajnokságban, majd ezt követően többször kisebb/nagyobb hullámvölgybe került a csapat. A Nice jelenleg az 5. helyen áll a Ligue 1 tabelláján, de van esély még arra, hogy a klub elcsípje a BL-t érő 4. helyet, ha a Brest vereséget szenved a Toulouse-tól, Farioli legénységének pedig az elmaradt és a hétvégi találkozóját is hoznia kell. A Nice-nek nem lesz könnyű dolga, hiszen ma este a PSG-t fogadják, míg hétvégén a Lille otthonába látogatnak. Farioli egyébként a Beneventonál, majd a Sassuolonál szintén volt Roberto De Zerbi segítője mint kapusedző.