Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy év után hazatért az MLS-ből az argentin támadó – HIVATALOS

Az elmúlt napok híreszteléseivel összhangban a Racing Club egykori csatára visszatért Argentínába az MLS-ből…

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images).

Az argentin első osztályú Rosário Central bejelentette, hogy szerződtette az MLS-ben szereplő Charlotte FC argentin támadóját, Enzo Copettit, aki bő egy évvel ezelőtt a Racing Clubtól került az Egyesült Államokba.

A 28 éves befejező csatár a helyi másodosztályú Atlético de Rafaela csapatában nevelkedett, majd 2021-ben először kölcsönben került az Academia birtokába, ahol jó teljesítményével hamar kiharcolta a véglegesítését. Copetti a Racing soraiban összességében 96 mérkőzésen 31 gólt szerzett. Ebből a 2022-es Copa de la Liga Profesional küzdelmei alatt 15 meccsen nyolc, míg a tavalyi Liga Profesionalban 25 találkozó leforgása alatt 11 találatot jegyzett. Fernando Gago remek idényt futó csapatának legeredményesebb játékosa volt 22 gólos teljesítményével.

Copetti ezt követően 2023 januárjában szerződött az MLS-be, ahol az első idényében 26 meccsen hatszor volt eredményes, az új szezonban pedig csupán egyetlen alkalommal talált be kilenc mérkőzésen, majd inkább a hazatérés mellett döntött.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!