Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: sorozatban ötödik győzelmét aratta az Atalanta! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 37. fordulójának szombati játéknapján a BL-indulásért harcoló Atalanta a Lecce otthonába látogatott.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Komoly Atalanta lehetőségekkel vette kezdetét a mérkőzés, a 4. percben ugyanis Miranchuk vállalkozott egy távoli lövésre, amit Falcone tudott védeni, majd a 7. minutum elején Scamacca tudott kibújni a védők közül, de a kapujából jól kimozduló Falcone hatalmas bravúrral hárított. A 9. percben a hazaiak első lehetősége is kialakult, egy felívelt labdát Krstovic tudott kapásból kapura tenni, Musso azonban a helyén volt, és hárított, majd még ugyanebben a percben Piccoli kapott jó kiugratást, és célba vette a rövid alsót, Musso viszont ezúttal bravúrral védett. A nagy iramot hozó első negyedóra után a nagy helyzetek száma alaposan visszaesett, de a mérkőzésen így is komoly tempót diktáltak a csapatok, csupán az utolsó passzokba/lövésekbe rendre hiba csúszott. A szünet előtt még egy nagy helyzetet lehetett feljegyezni, amikor Zappacosta a tizenhatoson kívülről küldött kapura egy életerős lövést, ami centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második játékrész első komoly lehetősége a 47. percben alakult ki, amikor Piccoli centerezését Krstovic vágta csúnyán a kapu fölé. Egy perccel később aztán máris megbüntette a kihagyott helyzete az Atalanta! Scamacca adott kiváló labdát a csereként beálló De Ketelaerenak, aki egy védő szorításában is higgadtan át tudta pöckölni a labdát a kapujából kijövő Falcone fölött, 0-1! Ezt követően nagyon hamar megszületett a vendégek második találata is, miután egy szögletnél Scamacca tudta megelőzni Falconét a labdáért folytatott harcban, és a hálóba bólintotta a játékszert, 0-2! Az 56. percben aztán nagyon közel járt az újabb gól megszerzéséhez az Atalanta, egy szöglet után ezúttal Hien küldött veszélyes fejest Falcone kapujára, de ez kevéssel a léc fölött szállt el. A folytatásban a vendégek teljes mértékben átadták a Leccének a kezdeményezést, ők viszont szinte semmilyen veszélyt nem tudtak jelenteni Musso kapujára. A 86. percben aztán közel járt a szépítéshez a hazai gárda, Piccoli szabadrúgását azonban Musso a bal kapufára tudta tolni. Ezt követően viszont már nem alakult ki újabb lehetőség, így az Atalanta a második félidő elején szerzett két gyors góllal begyűjtötte a három pontot.

Lecce – Atalanta 0-2 (0-0)
Helyszín:
Stadio Via del Mare Vezette: A. Rapuano
Gólszerzők:
ill. De Ketelaere (48.), Scamacca (53.)
Sárga lapok: -ill. Hateboer (26.), Touré (37.), Pasalic (44.), Toloi (67.)
Kiállítás:ill.-

Lecce: Falcone – Gallo, Pongracic, Baschirotto, Gendrey (Venuti 29.) – Dorgu (Pierotti 54.), Ramadani (Rafia 83.) , Berisha (Blin 54.), González (Oudin 54.) – Piccoli, Krstovic Vezetőedző: Luca Gotti

Atalanta: Musso – Toloi, Hien, Bonfanti (Bakker 75.) – Hateboer, Pasalic (Adopo 68.), Scalvini, Zappacosta (Ederson 46.) – Miranchuk – Touré (De Ketelaere 46.), Scamacca (Djimsiti 62.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés összefoglalója:

A 37. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Fiorentina – Napoli 2-2

Szombat:
Lecce – Atalanta 0-2
20:45 Torino – AC Milan (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Sassuolo – Cagliari (Tv: Sport 1)
15:00 Monza – Frosinone
15:00 Udinese – Empoli (Tv: Sport 1)
18:00 Inter – Lazio (Tv: Sport 1)
20:45 AS Roma – Genoa (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 Salernitana – Hellas Verona (Tv: Sport 2)
20:45 Bologna – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore