Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Puskás Arénában rendezik a 2026-os BL-döntőt – HIVATALOS

Miután az MLSZ pályázatot adott be a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája döntő megrendezésére, a nemzetközi szövetség meghozta a döntését…

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Az UEFA döntése értelmében a budapesti Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét, ugyanakkor a 2027-es finálé ügyében az eredeti tervekkel ellentétben nem döntött a szervezet, és szeptemberben tárgyalják újra, hogy a döntőnek otthont adhat-e a felújtás előtt álló milánói San Siro.

Az UEFA közölte, hogy 2026-ban az Európa-liga-döntőt, 2027-ben pedig a Konferencialiga-döntőt is Isztambulban a Besiktas Parkban tartják, 2026-ban a harmadik számú sorozat fináléjának a lipcsei RB Arena, 2027-ben az El-döntőnek a frankfurti stadion ad otthont, de kiderült az is, hogy a 2026-os női BL-döntő Oslóban lesz.

Emlékezhetünk rá, hogy az elmúlt éveket tekintve a Puskás Aréna 2020-ban európai Szuperkupa-mérkőzésnek, 2021-ben négy Európa-bajnoki mérkőzésnek, 2023-ban pedig az Európa-liga döntőjének adott otthont.

“Az UEFA a mai döntésével az MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el. Az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét. A női BL-döntő, a korosztályos Európa-bajnokságok, a 2020-as Szuperkupa után sikeres volt a 2021-ben rendezett Eb, továbbá a tavalyi Európa-liga-döntő is. Ebben nagy szerepe volt a Puskás Arénának, illetve annak a háttérnek, amelyet a kormány biztosít az UEFA-események megszervezéséhez. A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége” – nyilatkozta az MLSZ elnöke, Csányi Sándor.

A 2024-es finálét a londoni Wembley Stadionban, a 2025-öst pedig a müncheni Allianz Arénában rendezik.