Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az idény végén távozik a Mallorca vezetőedzője! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Mallorca együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg a vezetőedző, Javier Aguirre idény végén lejáró szerződését.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A tegnap esti órákban a Mallorca gárdája hivatalos közleményben tudatta, hogy a következő szezontól nem Javier Aguirre fogja irányítani a csapatot. A rutinos szakember 2022 márciusában ült le a klub kispadjára, amelyet a mostani szezont is beleértve a legutóbbi három idényben az élvonalban tartott, idén pedig Király-kupa fináléjába is elvezetett, ahol végül az Athletic Bilbaoval szemben alulmaradtak. Ennek ellenére a vezetőség szerdán közölte Aguirrével, hogy nem fogják meghosszabbítani az idény végén lejáró szerződését, így már csak a Getafe elleni idegenbeli bajnokin fogja irányítani a keretet. A Marca értesülései szerint a Mallorca vezetői már Aguirre utódját is kiszemelték, az Osasunától távozó Jagoba Arrasate személyében.

Javier Aguirre eddig minden sorozatot figyelembe véve 96 mérkőzésen irányította a Mallorcát, ez idő alatt pedig 34 győzelmet, 26 döntetlent és 36 vereséget könyvelhetett el.