Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kinevezte David Moyes utódját a West Ham United! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezte új vezetőedzőjét Julen Lopetegui személyében.

(Photo by Eddie Keogh/Getty Images)

Julen Lopetegui 2002-es visszavonulását követően kezdett bele az edzői pályafutásába, ahol először a Rayo Vallecanónál, majd a Real Madridnál és a spanyol korosztályos válogatottaknál töltött be több tisztséget. Lopetegui első komolyabb vezetőedzői megbízatását a Portonál kapta, majd ezt követően a spanyol válogatott szövetségi kapitánya lett. A spanyol szakembernek a 2018-as világbajnokságot megelőzően kellett távoznia a válogatottól, mivel a Real Madrid kinevezte őt vezetőedzőjének, de a madridi kaland igen rövid ideig, 4 hónapig és 14 mérkőzésig tartott. Lopetegui ezt követően a Sevilla kispadjára ült le, ahol Európa-ligát nyert, viszont 2022 októberében innen is távoznia kellett. Az 57 éves edző legutóbb a Wolverhampton csapatánál dolgozott, ahonnan végül 9 hónapot követően közvetlenül a napokban véget érő PL-szezon rajtja előtt távozott, azóta pedig nem volt csapata.

A David Moyes kispadját megöröklő Lopetegui július 1-jétől fogja ellátni a West Hamnél a vezetőedzői feladatokat. A “Kalapácsosok” nem hozták nyilvánosságra, hogy az új edző hány évre kötelezte el magát, de a hírek szerint két szezonra írt alá.