Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Xavinak mégis távoznia kell a Barcelonától! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a korábbi megállapodással ellentétben Xavi mégis távozni fog a vezetőedzői pozícióból.

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Igaznak bizonyultak az elmúlt napokban felerősödő pletykák, melyek szerint Xavi mégsem lehet a Barcelona vezetőedzője a következő szezonban. A katalán klub ugyanis a mai nap folyamán bejelentette, hogy a 44 éves tréner az idény végén távozni fog a csapattól. Xavi még idén januárban, a Villarreal ellen elszenvedett 4:3-as vereséget követően jelentette be, hogy a szezon végeztével távozik a Barcától, ám ezt követően a jó eredmények hatására áprilisban mégis az került bejelentésre Joan Laporta és Xavi által, hogy a következő idényben is maradni fog a klublegenda a csapat élén.

Ezt követően azonban felerősödtek azok a hírek, hogy a két fél között megromlott a viszony, miután Xavi élesen kritizálta egy sajtótájékoztatón a Barcelona anyagi helyzetét. A beszámolók alapján Laporta ekkor döntött úgy, hogy mégsem Xavival vágnak neki a következő szezonnak. A tréner így vasárnap a Sevilla elleni idényzárón ülhet le utoljára a Barca kispadjára.

Xavi 2021 novemberétől látta el a Barcelona vezetőedzői feladatait, azóta pedig 141 meccsen 89 győzelmet, 23 döntetlent és 29 vereséget ért el a csapattal. Legnagyobb sikere a klub edzőjeként, hogy a 2022/23-as idényben megnyerte a bajnokságot, illetve a Spanyol Kupát.

A hírek szerint nem kell sokat várni a bejelentésre, hogy ki lesz a Barca következő edzője, ugyanis a források alapján a katalánok hétfőn már be is fogják jelenteni Hans-Dieter Flick érkezését.