Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: Mbappé elbúcsúzott, tizenötödször kupagyőztes a PSG! – videóval

A Francia Kupa döntőjében a Paris Saint-Germain a búcsúzó Kylian Mbappé-val végig a pályán, olykor igen komoly fölényben futballozva, ám csupán egy góllal múlta felül az Olympique Lyon együttesét.

(Photo by Franco Arland/Getty Images)

 

A bajnok Paris Saint-Germain kezdte jobban a találkozót, alaposan kapuja elé szorítva riválisát. A Lyon olykor nehéz perceket átvészelve vált egyre aktívabbá, sőt a komoly szorításból is kijött, csakhogy egy komoly védelmi megingást a PSG pechükre góllal büntetett: Nuno Mendes beadása találta meg a hosszún a senkitől sem zavar Ousmane Dembelét, aki közelről a kapuba fejelt a 22. percben.

 

A bekapott gól érezhetően megfogta a lyoniakat, akik olyannyira kizökkentek a korábban megtalált ritmusból, hogy Fabian Ruiz közeli gólja után két gólos hátrányban vonulhattak a szünetre. A két bekapott gólnál is fájóbb, hogy a Lyon egy jó 10 perces etapot leszámítva, Dembelé gólja után semmi veszélyt nem jelentett Donnarumma kapujára… Volt tehát mind változtatnia a tavasszal elképesztő bajnoki hajrája végén az Európa-liga indulást is elérő OL-nek.

 

A szünet után újult erővel jött ki a pályára a Lyon a pályára, és viszonylag hamar – bár szinte a semmiből – szépített: Jake O’Brien szöglet utáni gólja, újra nyílttá tette a találkozót.

 

A folytatásban a PSG nem tette meg újra azt a szívességet, hogy hátul hibázzon, és bár Kylian Mbappé és társai elől nem tudták lezárni a találkozót egy újabb góllal, összességében a párizsiak kontrollálták a történéseket -Ha kellett hosszú labdajáratással.

A PSG tizenötödik Francia Kupa-győzelmét ünnepelhette, az érezhetően nagyon gólt rúgni akaró Kylian Mbappé búcsúmeccsén.

 

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain 1-2 (0-2)
Stade Pierre-Mauroay (Villeneuve d’Ascq), Vezette: Francois Letexier
Gólszerzők: O’Brien (55.) Dembelé (22.), F. Ruiz (34.)
Sárga lap: Caleta-Car (45+2.), Tagliafico (88.) illetve Dembelé (88.)
Piros lap:

Lyon: L. Perri – C. Mata (Maitland-Niles, 73.), O’Brien, Caleta-Car, Taglafico – Caqueret, Matic (M. Balde, 86.), Tolisso (O. Mangala, 74.) – Benrahma (M. Fofana, 74.), Lacazette, Cherki (Nuamah, 67.). Vezetőedző: Pierre Sage

PSG: Donnarumma – Hakimi, L. Beraldo, Marquinhos, N. Mendes – F. Ruiz, Vitinha, Zaire-Emery – Dembelé (Asensio, 90+2.), Mbappé, Barcola (Lee Kang-In, 85.) Vezetőedző: Luis Enrique