Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: egy félidőnyi emberhátrány ellenére megnyerte a finálét a Bayer Leverkusen! – videóval

Fináléjához érkezett a Német Kupa 2023/2024-es kiírása, ahol a másodosztályú Kaiserslautern és a Bundesligát veretlenül megnyerő Bayer Leverkusen csapott össze egymással.

(Photo by Uwe Anspach/picture alliance via Getty Images)

Bátran kezdte a mérkőzést a Kaiserslautern gárdája, amely az 5. percben kidolgozta a találkozó első veszélyes lehetőségét. Ekkor Hanslik próbálta meg bevenni 17 méterről a Leverkusen kapuját, Hradecky azonban nagy bravúrral hárítani tudott. A 10. perctől kezdve egyre inkább átvette a kezdeményezést a “Gyógyszergyári” alakulat, és a 15. percben majdnem előnybe is kerültek, miután Wirtz több védőt is kicselezve lőni tudott, Krahl viszont lábbal hárított. A 16. minutumban azonban már a kapus is tehetetlen volt! Egy rövid felszabadításra Xhaka tudott lecsapni, aki kapásból jó 26-27 méterről ellőtte a labdát, ami a jobb felsőben kötött ki, 0-1! A vezetés megszerzését követően is megmaradt a Leverkusen fölénye, és a 27. percben Grimaldonak köszönhetően majdnem meg is született a második gól a csapat részéről, de a védő jobb felsőbe tartó tekerése kevéssel elkerülte a kaput. Hiába uralta azonban a félidő hátralévő részét a Leverkusen, a játékrész végén jött egy nem várt fordulat, miután Kossounou begyűjtötte a második sárgáját is a 44. percben! A szünet előtti utolsó pillanatokban majdnem ki is tudta használni emberelőnyét a Kaiserslautern, de Ritter 11 méterről leadott lövése centikkel a hosszú kapufa mellett zúgott el.

A második félidő első komoly lehetősége az 56. percben alakult ki, amikor Grimaldo szöglete után Stanisic tudott középen fejelni, de a labda kevéssel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. A 62. minutumban a csereként beálló Ache járt közel az egyenlítéshez, a 20 méterről leadott lövését azonban nagyot nyújtózkodva kitornászta a jobb alsóból Hradecky. A 75. percben lezárhatta volna a mérkőzést a Leverkusen, a túlságosan kinyíló Kaiserslautern védők között ugyanis Frimpong tudott meglógni a labdával, ám túlságosan kisodródott, miután elhúzta a kapus mellett a labdát, a középre tett passza pedig nem volt jó. A véghajrában a Leverkusen nagyon okosan eldugta a játékszert a Lautern elől, amely így nem tudott helyzeteket kialakítani. A 90. percben Wirtz kapott jó indítást a védők mögötti területbe, a labdát azonban már nem tudta ellőni a kapujából jól kirobbanó Krahl mellett. A hosszabbításban már hiába próbált meg mindent a Lautern, nem jött össze az egyenlítés, így a bajnokság után a Német Kupát is megnyerte Xabi Alonso csapata!

Kaiserslautern (II.) – Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
Helyszín:
Olympiastadion Vezette: B. Dankert
Gólszerző: -ill.
Xhaka (16.)
Sárga lapok: Elvedi (86.), Klement (90+6.) ill. Kossounou (3.), Hradecky (90+7.)
Kiállítás:ill. Kossounou (44.)

Kaiserslautern: Krahl – Puchacz, Elvedi, Tomiak, Zimmer (Touré 90+3.) – Raschl (Klement 83.), Kaloc – Redondo (Opoku 83.), Ritter, Zolinski (Tachie 74.) – Hanslik (Ache 46.) Vezetőedző: Friedhelm Funkel

Bayer Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (Tella 90+4.), Andrich, Xhaka, Grimaldo (Hincapié 85.) – Hofmann (Adli 46.), Wirtz (Hlozek 90+3.) – Schick (Stanisic 46.) Vezetőedző: Xabi Alonso

A mérkőzés összefoglalója: