Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: távozik az AS Monaco történetének második legeredményesebb játékosa! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződése lejártával távozni fog a csapattól Wissam Ben Yedder.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A tegnapi nap folyamán hivatalos közleményt adott ki az AS Monaco együttese, melyben tudatták, hogy az idény végén szerződése lejártával távozni fog a csapattól Wissam Ben Yedder. A francia támadót még 2019 nyarán 40 millió euró ellenében szerződtette a Sevillától a hercegségbeli csapat, Ben Yedder pedig ebben az 5 évben minden egyes eurót megszolgált a vételárából. A 33 éves támadó ugyanis ez alatt az 5 év alatt 201 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, amelyeken összesen 152 gólból vállalt szerepet 118 találat és 34 gólpassz formájában. Ben Yedder a most véget érő szezonban is jó góltermést hozott, 34 meccs alatt 20-szor zörgette meg a hálót, emellett két gólpasszt is kiosztott.

Wissam Ben Yedder legnagyobb sikerei közé tartozik az AS Monaco tagjaként, hogy a 2020/21, és a 2021/22-es idényben 3., a 2023/24-es kiírásban pedig 2. helyen végzett a csapattal a bajnokságban, míg a 2020/21-es szezonban a Francia Kupa döntőjébe jutottak. A támadó úgy távozik az AS Monaco csapatától, hogy az 5 szezon alatt elért 118 góljával a hercegségbeli alakulat történetének második legeredményesebb játékosává avanzsált Delio Onnis (223) mögött.