Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török csapatok érdeklődnek a mellőzött magyar védő iránt – sajtóhír

Ismét felbukkant a török sajtóban a magyar válogatott hátvédjének neve, aki korábban éveken át a Fenerbahcét erősítette…

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A török Aksam információi szerint a Galatasaray és a Besiktas egyaránt fontolóra vette a német Hoffenheim mellőzött magyar hátvédje, Szalai Attila szerződtetését a nyári átigazolási időszakban.

A 26 éves hátvéd 2021 és 2023 között egy harmadik isztambuli nagycsapat, a Fenerbahce játékosa volt, amely színeiben két és fél idény alatt 117 mérkőzésen lépett pályára. Ezt követően Szalai tavaly nyáron nagy reményekkel szerződött a Hoffenheimhez, azonban ősszel mindössze négy bajnokin és egyetlen kupamérkőzésen jutott szóhoz a csapatban.

A több játéklehetőség reményében januárban kölcsön adták őt a szezon második felére a Freiburghoz, azonban az új csapatánál sem jutott több lehetőséghez, mindössze három mérkőzésen mindössze 101 percet töltött a pályán a Bundesligában, rögtön az első meccsén egy kapitális hibát vétett, és onnantól már nem számoltak vele, játékjoga visszakerült a Hoffenheimhez, amelynél szintén bizonytalannak tűnik a sorsa.

Sorozatos mellőzése ellenére Szalai helye a magyar válogatottban megkérdőjelezhetetlen, Marco Rossi szövetségi kapitány számít rá és a nemzeti együttes mindkét márciusi felkészülési mérkőzését végig játszotta és az Eb-keretbe is bekerült.