Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még mindig nem dőlt el az olasz bajnok csapatkapitányának jövője – sajtóhír

Ugyan az olasz sajtóban már hosszabb ideje folyamatosan cikkeznek arról, hogy az Inter hamarosan meghosszabbítja csapatkapitánya szerződését, minderre továbbra sem került sor…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Gianluca Di Marzio megerősítette, hogy bár a felek hajlandóságot mutatnak a további együttműködésre, továbbra sem született végleges döntés arról, hogy Lautaro Martínez meghosszabbítsa a 2026-ig érvényes szerződését az olasz bajnok Internél.

Racing Clubnál nevelkedő 26 éves argentin támadót a Nerazzurri 2018 nyarán szerződtette, a szertelen fiatal csatárból pedig mostanra a milánói gárda nélkülözhetetlen gólgyárosa vált. Martínez vezetőszerepe révén a legutóbbi szezonban a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Az elmúlt években sorra boronálták őt össze az angol vagy a spanyol bajnokság élcsapataival, tavaly nyáron pedig szaúdi ajánlatokkal bombázták őt, azonban az argentin mindannyiszor hűséges maradt az Interhez. Ugyanakkor hiába téma hónapok óta a szerződése megújítására, a jelek szerint bizonyos akadályok továbbra is fennállnak.

Martínez az elmúlt idényben 33 mérkőzésen szerzett 24 góljával magabiztosan lett a Serie A gólkirálya.

A világbajnok csatár mostanáig 282 mérkőzésen 129 találatot szorgoskodott össze az Inter színeiben.

A milánói klub tulajdonjogait a múlt héten vette át az amerikai Oaktree Capital Management, amely várhatóan megpróbálja felgyorsítani a tárgyalásokat a csapatkapitány maradása érdekében.