Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: tíz meccs után hazai pályán kapott ki újra az Inter Miami – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra a keleti konferenciát vezető Inter Miami a gyengélkedő Atlanta Unitedet fogadta az MLS-ben…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

Meglepetésre a remek formában lévő Inter Miami odahaza 3-1-es vereséget szenvedett az eddig haloványan szereplő Atlanta United ellen. Az első félidő nagy részében a floridaiak támadtak többet, ennek ellenére a vendégek veszélyes ellenakciókat vezettek, és az első játékrész hajrájában az egyik kontrájuk célt ért, miután Saba Lobjanidze lendületből bombázott a tizenhatos előteréből a hálóba. Így aztán az Atlanta 1-0-ra vezetett a félidőben. A második félidőben az Inter Miami tovább nyomott, ám Messiék lehetőségei rendre kimaradtak. Bő tíz perc telt el a folytatásból, amikor Saba Lobjanidze ezúttal jobbról befelé húzva lőtte ki ballal a hosszú sarkot, annak is köszönhetően, hogy lövése irányt változtatott a blokkolni igyekvő Jordi Alba lábán. Három perccel később a hazaiak visszaállították az egygólos különbséget, miután Busquets lekészítéséből Lionel Messi a tizenhatoson kívülről egy lapos lövéssel vette be Cohen kapuját. A házigazda ismét reménykedhetett a felzárkózásban és tovább próbálkozott az egenlítésért, de a helyzetei rendre kimaradtak. Az utolsó húsz percen belül az Atlanta újabb góllal fejezett be egy remek kontrát, Wiley bejátszásából a kapu előtt érkező Jamal Thiare továbbította a hálóba a játékszert. A hajrában is kimaradtak a hazai lehetőségek, így az Inter Miami mezőnyfölénye ellenére a helyzeteit sokkal jobban kihasználó Atlanta United elvitte a három pontot a Chase Stadiumból.

Messi az idénybeli 11. mérkőzésén a 11. gólját szerezte, csapata azonban több mint két hónap és tíz veretlen bajnoki után újból legyőzőre talált, ennek ellenére még mindig vezeti a keleti konferenciát.

Inter Miami – Atlanta United 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Messi (62.), ill. Lobjanidze (44., 59.), Thiare (73.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore