Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF BL: magabiztosan nyerte a döntőt a Pachuca – videóval

Magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra rendezték meg a CONCACAF Bajnokok Ligája döntőjét a mexikói Pachuca és az MLS előző idényét megnyerő Columbus Crew között…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

A döntőt hazai pályán játszó CF Pachuca talán még a vártnál is simábban, 3-0-ra győzte le a Columbus Crew-t a CONCACAF Bajnokok Ligája fináléjában. A házigazda a döntő elejétől kezdve nyomást gyakorolt ellenfelére, a Crew legfeljebb elvétve volt képes kiszabadulni a saját térfeléről. A Pachuca lendületes támadásai az első tíz perc végén máris eredémnyre vezettek, miután Deossa kiugratásából Salomón Rondón elegánsan pöckölt a kimozduló Schulte kapus felett a hálóba. Néhány perccel később Idrissi növelhette volna csapata előnyét, azonban közeli gólját leshelyzet előzte meg az akció korábbi szakaszában, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A Los Tuzos további helyzeteket alakított ki, de a Columbus is egyre több ígéretes ellentámadást vezetett. Az első félóra végén a hazaiak szereztek újabb gólt, ugyanis egy lendületes akció végén E. Sánchez lekészítéséből Emilio Rodriguez bombázott a léc alá. Az első játékrész kétgólos hazai vezetéssel ért véget. A szünet után minden ott folytatódott, ahol a csapatok abbahagyták, továbbra is a Pachuca alakította ki sorban a helyzeteket. Egy darabig még kimaradtak a mexikóiak helyzetei, Schulte bravúrjainak köszönhetően, azonban a 67. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Salomón Rondón a tizenegyespont magasságából lőtt laposan fordulásból a hálóba. A rutinos venezuelai támadó önmaga második és csapata harmadik góljával bebiztosította a Pachuca sikerét. A hátralévő játékidőben a mexikói gárda sikerét már semmi nem veszélyeztette.

A Los Tuzos a 2017-es elsősége után újra, története során hatodszor hódította el a térség legjobbjának járó nemzetközi trófeát.

CF Pachuca – Columbus Crew 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Rondón (12., 67.), E. Rodríguez (32.), ill.