Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Szoboszlai a torna 20. legértékesebb játékosa

Nem állt még olyan előkelő helyen magyar labdarúgó az Európa-bajnokság legértékesebb játékosainak listáján, mint a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik.

(Photo by Horvath Tamas/Getty Images)

Szoboszlai Dominik lesz a 20. legértékesebb labdarúgó a pénteken rajtoló németországi Európa-bajnokságon. A Transfermarkt átigazolási oldal rangsorában a magyarok csapatkapitánya a 24 résztvevő ország teljes keretét tekintve a 20. helyen áll, 75 millió euróval. Nem volt még olyan kontinenstorna, amelyen magyar labdarúgó ilyen előkelő helyen szerepelt volna.

A képzeletbeli lista első helyén két Real Madrid játékos áll Jude Bellingham és Kylian Mbappé személyében 180-180 millió euróval, őket pedig a Manchester City szélsője, Phil Foden követi 150 millió euróval.

Ami viszont a távolmaradókat illeti, összesen 573 millió euró “hiányzik” majd az Eb-ről, ez azokat a klasszisokat takarja, akik már biztosan nem lesznek ott a seregszemlén. Nem lesz ott a holland válogatottban a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund balhátvédje, Ian Maatsen, továbbá nem kapott meghívót az olasz bajnokság legjobb támadói között emlegetett Joshua Zirkzee, a Bologna játékosa sem. Szintén otthon marad a Barcelona játékosa, Gavi, aki éppen egy válogatott meccsen dőlt ki hosszú időre. Ha lenne “kimaradó álomcsapat”, annak a kapujában minden bizonnyal a Real Madrid sztárja, Thibaut Courtois állna, aki sérüléséből ugyan visszatért, de a belgák így sem viszik el a kontinensviadalra. Egy másik Real-csillag, David Alaba sem lesz ott az osztrákoknál, őt ebben térdsérülése gátolja.