Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: nagyon sima holland győzelem Izland ellen, a lengyelek a hajrában nyertek a törökök ellen – eredmények, összefoglaló

Hamarosan kezdődik az németországi Európa-bajnokság, ám még zajlanak a torna előtti felkészülési mérkőzések. Ma este Hollandia és Lengyelország is pályára lépett, ahogy a törökök, az izlandiak és az észak-macedónok is.

(Photo by Andre Weening/BSR Agency/Getty Images)

Hollandia – Izland:

Hatalmas fölényben játszott Hollandia, Izlandnak alig volt lehetősége. A 23. percben Xavi Simons révén a vezetést is megszerezték, amit a 49. percben növeltek kétgólosra van Dijk fejesével. A 79. jött Malen, és megrúgta a harmadikat, és akár jöhetett volna a negyedik is, amikor a 81. percben Depay betalált, de hiába a nagy ünneplés, kezezés miatt érvénytelenítették a találatot. Izland végül nem sok vizet zavart, de a hollandok a végén, a 93. percben még betaláltak Weghorst révén.

Hollandia – Izland 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Xavi Simons (23.), van Dijk (49.), Malen (79.), Weghorst (90+3.) ill. –

Lengyelország – Törökország:

Az első félidő kiegyenlített volt, de mégis Lengyelország szerezte meg a vezetést Törökország ellen Swiderski góljával. A második félidőre viszont megváltozott a játék képe, és a törökök játszottak fölényben. Az egyenlítésre azonban a 77. percig kellett várni, ekkor Yilmaz talált be. A lengyelek azonban nem adták fel, és a 90. percben eldöntötték a mérkőzést Zalewski góljával.

Lengyelország – Törökország 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Swiderski (12.), Zalewski (90.) ill. Yilmaz (77.)

Csehország – Észak-Macedónia:

Csehország bár egész mérkőzésen fölényben játszott, és sokkal több támadást vezetett, mint Észak-Macedónia, nagyon kevés igazán komoly helyzetet alakított ki. A vezetést is egy büntetőből szerezték meg a 60. percben, amit Schick értékesített. Erre ráadásul még válaszolni is tudtak a vendégek Alimi révén mindössze öt perc múlva. A meccset pedig csak a 99. percben tudták megnyerni a csehek, amikor egy újabb büntetőt kaptak, amit most Barak lőtt a hálóba.

Csehország – Észak-Macedónia 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Schick (60. – büntetőből), Barak (90+9. – büntetőből) ill. Alimi (65.)