Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: megegyezett a Leverkusen védőjével a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megszerezzék a Bayer Leverkusen védőjét, Jonathan Tah-t.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)

A német átigazolásokat illetően jól értesült Florian Plettenberg szerint a Bayern München gárdája mindenben megegyezett Jonathan Tah-val, a Bayer Leverkusen védőjével a személyes feltételeket illetően. A beszámolók alapján a bajor sztárcsapat ezt követően értesítette a címvédő Leverkusen gárdáját a megegyezésről, így már csak a két csapatnak kell dűlőre jutnia az átigazolási díjat illetően. A hírek szerint amennyiben az üzlet mégsem valósulna meg, úgy a Bayern B-tervként a Chelseaben futballozó Lewi Colwillt szemelte ki, erről az eshetőségről viszont a londoni klub hallani sem akar.

Jonathan Tah hosszú évek óta a Bayer Leverkusen kulcsfigurájának számít, a nemrég véget érő szezonban is a kiváló védőmunkája mellett a 48 meccsen elért 6 góljával és 1 gólpasszával kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a Bayer veretlenül megnyerte a Bundesligát, és emellett megnyerték a Német Kupát is. Tah a “Gyógyszergyáriak” mezét összesen 353 alkalommal öltötte magára, ez idő alatt 14 találatot és 12 előkészítést jegyezhetett fel. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 30 millió euróra teszi a transfermarkt.