Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mats Hummels a spanyol élvonalban folytatja pályafutását – sajtóhír

Mint ismert, a német klasszis szerződése lejártával elhagyja a Borussia Dortmundot, és jelenleg nagyon úgy fest, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokságba (La Liga) szerződik.

(Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu via Getty Images)

A Diario de Mallorca értesülései szerint Mats Hummels a Mallorca csapatában folytatja pályafutását. A rutinos játékos ügynöke, Timo Boll -aki egyébként Mallorcán él- elmondása szerint már közel a két fél között a megegyezés, mert a 35 éves középhátvéd leadott magas fizetési igényéből. Az ügyletet pedig többek közt az is elősegíti, hogy Hummelsnek van egy nyaralója Palma városában, ahol nagyon szereti az idejét eltölteni, és sosem volt ellenére, hogy esetleg ott is élje tovább az életét.

A 78-szoros német válogatott labdarúgó a Bayern München utánpótlásában nevelkedett, majd 2008-ban a Dortmundhoz került előbb kölcsönben, majd egy évvel később végleg. A BVB-t egészen 2016-ig erősítette, majd visszatért nevelőklubjához, a bajorokhoz, ahol három évet húzott le, és újfent a Dortmundhoz szerződött. A BVB-vel a Bundesligát és a Német Kupát is két-két alkalommal nyerte meg, a német Szuperkupát pedig háromszor hódította el a csapattal. Hummels a klub színeiben minden versenysorozatot figyelembe véve 508 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken védő létére 38 gólt és 23 gólpasszt jegyzett.