Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Luka Jovic mentett pontot a szerbeknek Szlovénia ellen – videóval

Folytatódtak a C-csoport küzdelmei a Szlovénia-Szerbia mérkőzéssel. A szlovénok hiába szereztek vezetést, a szerbek az utolsó pillanatban egyenlítettek, ezzel megszerezve az első pontjukat a tornán. 

(Photo by Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images)

Kiegyenlített volt az első félidő, hasonlóan támadóbb focit választottak a csapatok. A 8. percben Mlakar kapott jó kiugratást, a kapu bal oldalába tartó lövését Rajkovic szögletre tolta bravúrral. Az elején sokkal többet birtokolták a szerbek a labdát, de ez a játékrész felére lecsökkent, és inkább a szlovénok tartották a labdát, de lövésig nem nagyon jutottak. A 20. percben  Janza beadását Rajkovic ütötte ki, majd az ismétlést is blokkolták. A 27. percben veszélyeztettek a szerbek is, amikor Vlahovic csúsztatott Mitrovic beadását követően, de a középre érkező labda Oblak kezébe került. A 33. percben érkezett az első szerb szöglet, ami után Mitrovic majdnem gólt szerzett: a támadó jól érkezett a jobb kapufához, de nem tudta kapu felé irányítani a labdát. A 38. percben érkezett a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete, amikor Elsnik lövése a bal kapufán csattant, majd a kipattanó Sesko elé került, aki tizenegy méterről kapura fordult, de lövése nem találta el a kaput. A 42. percben Zivkovic adta be a labdát, amit Vlahovic nem tudott levenni, de Mitrovic lerázva a védőjét közelről kapura lőtt, ám Oblak zárta a szöget, majd a szlovénok tisztáztak. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe. A 47. percben Mitrovic kapott remek labdát Tadictól, a szerbek kilencese egyből lőtt, de Oblak védett. Az 59. percben Sesko tekert gyönyörűen távolról, a bal felső sarokba tartó labdát pedig Rajkovicnak kellett szögletre ütni. Sokáig egy helyben állt a mérkőzés, aztán a 71. percben, szinte a semmiből megszerezte a vezetést Szlovénia: Karnicnik hozta fel a labdát teljesen szabadon, majd kiadta a bal szélre Elsniknek, aki középre tette a játékszert, ahol Karnicnik érkezett, aki két méterről a bal kapufa mellé kotorta a labdát. Majdnem egyből jött a válasz is, hiszen egy perccel később Mitrovic érkezett jól középen és rögtön lőtt is, a góltól pedig Oblak és a felső léc mentette meg a szlovénokat. A 80. percben Karnicnik duplázhatott volna, amikor 18 méteres lövése méterekkel ment el a jobb kapufa mellett egy ígéretes helyzetből. A 84. percben a csereként épphogy beálló Samardzic rögtön veszélyeztetett, amikor végigvezeti a labdát a tizenhatos vonalán, de lövése nem talált kaput. A 86. percben a másik csere, Birmancevic is próbálkozott egy lövéssel, amit Oblak szögletre ütött. A végét nagyon megnyomták a szerbek, nagyon kellett nekik az az egy pont. A 95. percben Gacinovic lőhetett egy lefejelt labdát követően, de blokkoltak a védők. A 96. percben azonban megtört a jég, és összejött az egyenlítés Szerbiának: az előbbi helyzet utáni szögletet Ilic ívelte be középre, amit Jovic csúsztatta a kapu jobb oldalába. Ezzel véget is ért a mérkőzés, és maradt a pontosztozkodás.

Szlovénia – Szerbia 1-1 (0-0)
Helyszín: Allianz Arena (München) Vezette: Kovács István (román)
Gólszerzők: Karnicnik (69.) ill. Jovic (90+5.)
Sárga lap: Janza (87.), Vpotnik (90+4.) ill. Mladenovic (25.), Lukic (54.), Jovic (90+2.), Gacinovic (90+3.)
Kiállítás: – ill.

Szlovénia: Oblak, Bijol, Drkusic, Janza, Karnicnik, Elsnik (Brekalo, 90+1.), Cerin, Mlakar (Stankovic, 64.), Stojanovic (Verbic, 76.), Sesko (Vipotnik, 76.), Sporar.  Szövetségi kapitány: Matjaz Kek

Szerbia: Rajkovic, Milenkovic, Pavlovic, Veljkovic, Lukic (Milinkovic-Savic, 64.), Ilic, Mladenovic (Gacinovic, 46.), Zivkovic (Birmancevic, 82.), Mitrovic, Vlahovic (Jovic, 64.), Tadic (Samardzic, 82.).  Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic