Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: mégis van rá esély, hogy ott legyen Kylian Mbappé a hollandok ellen

Péntek este játszik egymással Hollandia és Franciaország válogatottja az Európa-bajnokság csoportkörében. Bár az első hírek szerint nem lép pályára a meccsen a franciák csapatkapitánya, Kylian Mbappé, most azonban mégis van rá esély, hogy ott legyen a találkozón. 

 (Photo by A3900 Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

Kylian Mbappé jó úton halad afelé, hogy bevethető legyen Franciaország Hollandia elleni Európa-bajnoki meccsén, nyilatkozta a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps.

Mbappénak eltört az orra az Ausztria elleni, 2-1-re végződő első mérkőzésükön, miután ütközött az osztrákok védőjével, Kevin Dansóval, és ezt követően le kellett cserélni. A legutóbbi hírek szerint nem kell műteni, de nem szeretnének kockáztatni vele.

A 25 éves játékos, aki 80 fellépésén 47 gólt szerzett hazája színeiben, a szerdai edzésen egy nagy kötéssel az orrán jelent meg, de védőmaszk nem volt rajta. Deschamps a csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Franciaország “gondoskodik arról”, hogy Mbappé rendelkezésre álljon, és megerősítette, hogy a játékos maszkot visel majd a Hollandia elleni mérkőzésen.

Szerdán Mbappé egy rejtélyes üzenettel ugratta a szurkolóit a hivatalos Instagram-oldalán, hogy részt vesz Franciaország csoportkörének második mérkőzésén:

“Kockázatok nélkül nincsenek győzelmek”

– írta az Instagramon, ezzel szította a találgatásokat, hogy a pénteki mérkőzésen már bevethető lesz.

“Minden a jó irányba halad”

– mondta aztán Deschamps csütörtökön.

“Ez után a nagy sokk után, amit átélt, természetes, hogy vannak következmények. Tegnap, ahogy láttátok, ki tudott menni a pályára és egy kicsit edzett is. És ez ma este is így lesz. Szóval a dolgok jó irányba haladnak, hogy holnap már rendelkezésre álljon. Ismétlem, biztosítani fogjuk, hogy rendelkezésre álljon.”

Deschamps sajtótájékoztatóját követő edzésen Mbappé egy Tini Nindzsa Teknőcökéhez nagyon hasonló formájú maszkot viselt: