Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: nem léphet pályára az olaszok védője a sorsdöntő meccsen

A csoportkör első két fordulója után három ponttal rendelkező olasz válogatott hétfőn Horvátország ellen játszik sorsdöntő mérkőzést az Európa-bajnokságon…

(Photo by Jan Fromme – firo sportphoto/Getty Images)

Az olasz sajtó megerősítette, hogy az Európa-bajnokság első két mérkőzésén kezdőként szinte végig játszó Federico Dimarco a spanyolok ellen rúgást kapott a vádlijára, emiatt több edzést kihagyott és nem léphet pályára a horvátok elleni meccsen sem a csoportkör utolsó fordulójában.

A bajnok Inter 26 éves szárnyvédője helyett Gianluca Mancini kerülhet be a védelem tengelyébe, Riccardo Calafiori pedig középről kikerülhet eredeti posztjára, a balhátvéd helyére.

A La Gazzetta dello Sport találkozásai szerint ezen kívül további változások lehetnek Luciano Spalletti hétfői kezdőcsapatában. A híresztelések értelmében a szövetségi kapitány arra készül, hogy a jobbhátvéd posztján Giovanni Di Lorenzo helyett Matteo Darmian, a középpályán Jorginho helyett Nicoló Fagioli, a csatársorban pedig Gianluca Scamacca helyett Mateo Retegui kezdjen.

Az olaszok Albániát 2-1-re legyőzték, Spanyolországtól viszont 1-0-s vereséget szenvedtek, így Horvátország ellen a biztos továbbjutáshoz legalább egy pontra szükségük lenne. A mérkőzést a hétfő 21 órától rendezik meg.