Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubot válthat a világbajnok argentin válogatott legfiatalabb tagja – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint az évek óta az MLS-ben játszó argentin játékos hamarosan új csapathoz kerülhet…

(Photo by Jason Mowry/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint az Eagle Football Holdings előrehaladott tárgyalásokat folytat az MLS-ben szereplő Atlanta United együttesével Thiago Almada klubváltásáról, akinek játékjogáért 20 millió dollárt fizetnének. Az egyelőre nem tisztázódott, hogy a csoport mely csapatához kerülne: először a brazil Botafogóhoz, vagy egyből valamelyik európai csapathoz, a Crystal Palace-hoz vagy az Olympique Lyonhoz.

Az argentin labdarúgás egyik nagy tehetsége már a harmadik szezonját tölti az MLS-ben. A 23 éves karmester a Vélez Sarsfield csapatában nevelkedett, a csapat színeiben 74 meccsen 22 gólig jutott. 2021 végén távozott a Fortíntól az Egyesült Államokba.

Almada az első MLS-idényében hat, a másodikban 11 alkalommal volt eredményes, számtalan nagyszerű szabadrúgásgólt szerzett. Az aktuálisan zajló bajnoki kiírásban 16 mérkőzésen öt találat fűződött mostanáig a nevéhez.

A 2022-ben világbajnoki címet nyerő argentin válogatott legfiatalabb tagja volt, egyúttal a katari sikerrel az MLS történetének első aktív világbajnoka lett. A válogatottban eddig négyszer lépett pályára, egy gólt szerzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!