Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Ferrán Torres gólja döntött a spanyolok javára, ezzel kiestek az albánok – videóval

A B-csoport zárófordulójában a már mint biztos továbbjutó Spanyolország Albániával találkozott, akik még bíztak abban, hogy lehet esélyük a nyolcaddöntőre. Ezt az álmot azonban egyetlen spanyol gól döntötte romba. Ezzel Spanyolország hibátlanul csoportelső, míg Albánia egyetlen ponttal az utolsó helyen zárt.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A spanyolok egy teljesen felforgatott kezdővel léptek pályára, hiszen nekik már szinte tétnélküli volt a találkozó. Ennek ellenére így is fölényben futballoztak az albánok ellen. Az 5. percben Grimaldo adta be a ladbát, amit Mitaj fejelt el Torres elől. Ez előtt Mitaj Olmo kezére rúgta a labdát a tizenhatoson belül, de a VAR szerint sem ért 11-est az eset. A 11. percben jött az első nagy spanyol helyzet, amikor Navas futott le mindenkit a jobb szélen, majd remekül adta be a labdát, amit Merino fejelt kapura, de vetődve védett Strakosha. Egy perccel később már Oyarzabal beadását fejelte kicsivel a jobb felső felé Joselu. A 13. percben azonban már megszerezték a vezetést a spanyolok: Olmo passzát nagyjából 13 méterről ballal a jobb alsóba lőtte Ferrán Torres. A spanyol dominancia a gól után is megmaradt, azonban a támadásaik rendre pontatlanok voltak. A 34. percben Grimaldo lőtt kapura, amit védett Strakosha, majd ezt követően Olmoa jobb sarok elé emelt, de nem ért oda Oyarzabal. A 38. percben majdnem ott volt a második spanyol gól is, amikor Grimaldo az ötös jobb sarkára tekerte a labdát, Torres pedig hétről a léc fölé fejelt. A 39. percben érkezett az albánok egyetlen kapura lövési kísérlete az első játékrészben, amikor Asllani félmagasan a bal sarokba lőtt volna középről, de Raya hatalmasat védett. A 45. percben még Joselu lőtt a léc fölé, de a szünet előtt már nem változott az eredmény.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a spanyolok dominálták a találkozót. A 47. percben már jött is a spanyol helyzet, amikor Oyarzabal beadását Joselu a jobb felső sarok mellé ollózta 8 méterről. Ezután többször is próbált közelebb kerülni az albán kapuhoz Spanyolország, ám sikertelenül. A 63. percben azonban jött egy albán helyzet, amikor Asslani emelt egy szabadrúgást az ötös jobb sarka és Broja elé, utóbbi kapura is lőtt, ám a kapus védett a bal felső sarok előtt. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés. A 75. percben Hoxha ment el a balon Navas mellett, a beadás után pedig Asllani lőtt nem sokkal a bal alsó mellé. A 77. percben Morata 5 méterről a léc fölé fejelte Grimaldo bal oldali szögletét. A 90. percben az albánok jöhettek szabadrúgással Asllani révén, amit Djimsiti lőtt Le Normandba az ötösön, majd Ajeti tette le Broja elé a labdát, aki a jobb felsőbe lőtt volna, de elképesztően nagyot vetődve eléri a labdát Raya, és ezzel le is zárult a mérkőzés. A spanyolok hibátlanul mentek tovább, az albánok kiestek.

Albánia – Spanyolország 0-1 (0-1)
Helyszín: Merkur-Spiel Arena (Düsseldorf) Vezette: Glenn Nyberg (svéd)
Gólszerzők: – ill. Ferrán Torres (13.)
Sárga lap: Bajrami (66.), Berisha (89.) ill. Vivian (90.)
Kiállítás: – ill. –

Albánia: Strakocha, Mitaj, Ajeti, Djimsiti, Balliu, Asllani, Ramadani, Bajrami (Hoxha, 70.), Asani (Muci, 81.), Laci (Berisha, 70.), Manaj (Broja, 59.). Szövetségi kapitány: Sylvinho

Spanyolország: Raya, Jesús Navas, Vivian, Laporte (Le Normand, 46.), Grimaldo, Zubimendi, Merino, Dani Olmo (Baena, 84.), Ferrán Torren (Yamal, 72.), Oyarzabal (Fermín Lopez, 62.), Joselu (Morata, 72.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente