Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított kieső csapatával a magyar támadó – HIVATALOS

Az elmúlt idény végén a lengyel bajnokságból (Ekstraklasa) kieső Ruch Chorzów meghosszabbította magyar támadója szerződését…

 

A lengyel másodosztályba kieső Ruch Chorzów további három évvel, 2027-ig meghosszabbította magyar csatára, Novothny Soma szerződését.

A 30 éves magyar támadó februárban szerződött a Ruch-hoz, azonban ő sem tudott segíteni csapatának elkerülni a kiesést. Novothny az elmúlt idény második felében 13 pályára lépés alatt négy góllal vétette észre magát. A rutinos csatár korábban Olaszországban, Belgiumban, Dél-Koreában és Németországban is megfordult.

Novothny idehaza a Diósgyőr, az Újpest és a Vasas csapatainál fordult meg. Az előző idény első felében hét találatnál tartott távozásáig az NB II-es Vasasban.

“Több ajánlatom is volt, többnyire magyar és lengyel klubok kerestek, de ahogyan azt a Cracovia elleni meccs után is elmondtam, hogy otthon érzem magam itt. A nyáron a klubelnök, Chorzów polgármestere és a szakmai stáb is jelezte, hogy számítanak rám. Én egyébként is folytatni akartam, és úgy éreztem, hogy szükség van itt rám. Az élvonalból kiestünk, de szerintem képesek vagyunk visszajutni oda az előttünk álló évadban” – nyilatkozta Novothny a szerződéshosszabbítást követően.