Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: példaképét idéző gólt szerzett az olaszok játékosa

Olaszország 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel kiharcolta a továbbjutást…

(Photo by Masashi Hara/Getty Images)

A címvédő olasz válogatott Mattia Zaccagni 98. percben szerzett góljával harcolta ki a továbbjutást, a Lazio szélsője a meccs után elérzékenyülten nyilatkozott a találatról:

“Nagyon jó passzt kaptam Calafioritól, így nem gondolkodtam kétszer, azonnal lőttem. Csak futottam és aztán mindenki a nyakamba ugrott, teljesen kicsináltak. Leírhatatlan érzés volt, hiszen ezzel biztosítottuk be a továbbjutást.”

“Del Piero mindig is a példaképem volt, gyerekkoromban ott volt a posztere a falamon. Mielőtt elmentünk Németországba, találkoztunk vele az edzőtáborban és később is beszélgettünk az Instagramon, nagyszerű élmény volt, remélem ma este is írni fog” – tette hozzá Zaccagni Alessandro Del Piero 2006-os vb-elődöntőben szerzett góljával kapcsolatban.

A két kísértetiesen hasonló találat egyaránt a hosszabbításban született, és mindkettővel továbbjutást harcolt ki Olaszország, hogy egy németországi viadal következő meccsén Berlinben léphessen pályára, 18 évvel ezelőtt a vb-döntőben, ezúttal az Eb nyolcaddöntőjében.