Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Mbappé góljára Lewandowski válaszolt, a franciák nem bírtak el a lengyelekkel – videóval

Az Európa-bajnokság D-csoportjának küzdelmei is befejeződtek, az utolsó körben pedig Franciaország csak ikszelni tudott a biztos kieső Lengyelországgal.

(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Az első kaput eltaláló kísérlet a lengyeleké volt, egy gyors passzokkal felépített szép támadás végén Zielinski lőtt távolról, azonban Maignan rajta volt, így hárítani tudott. A következő komolyabb lehetőség is Lengyelország előtt adódott, egy szögletet követően Dembélé rosszul ért a labdába, ezért Urbanski lőhetett kapásból, de nem ment elég szélre, így Maignan ezúttal is védeni tudott. A franciák első ígéretes lehetősége a 19. percben alakult ki, Kanté tette le a lendületből érkező Dembélének a labdát, azonban a támadó belerúgta Skorupskiba a labdát. A 34. percben egy remek bal oldali támadás végén Szymanski tekerte középre a labdát, ami Lewandowskit találta meg, a rutinos csatár pedig jól is bólintotta meg, de Upamecano beleért, így mellé ment a labda. A 42. percben Rabiot, Barcola és Mbappé játszottak össze, aminek a végén utóbbi tudott lőni az ötös sarkáról, de Skorupski hárítani tudta a lövését. A 45. percben ismét Barcola és Mbappé játszottak össze, és ezúttal is utóbbi lőhetett ígéretes helyről, viszont a lengyelek hálóőre ismét védeni tudott.

A második játékrész elején Mbappé próbálkozott többször is a 16-oson kívülről, azonban vagy Skorupski védett bravúrral vagy centikkel kaput tévesztett a Real Madrid támadója.Az 55. percben egy lengyel védelmi hibát követően büntetőhöz jutott Franciaország, a megítélt tizenegyeshez pedig Mbappé állt oda és nem is hibázott a bal alsóba lőtt, 1-0! A 78. percben Lengyelország büntetőt végezhetett el, amelyet ugyan Maignan védeni tudott elsőre, de mivel előrelépett, így megismételhette Lewandowski, amelyet már belőtt a Barcelona csatára, 1-1! A mérkőzésen pedig már több gól nem esett, a Franciák ezzel nem nyerték meg a csoportjukat és a nehezebb ágra kerültek.

Franciaország – Lengyelország 1-1 (0-0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund), Vezette: M. Guida (olasz)
Gólszerzők: Mbappé (56. – büntetőből) ill. Lewandowski (78. – büntetőből)
Sárga lap: Rabiot (43.) ill. Zalewski (24.), Probierz (53. – pályán kívül), Dawidowicz (89.)
Kiállítás:ill.

Franciaország: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, T. Hernández – Tchouaméni (Fofana 81.), Kanté (Griezmann 61.), Rabiot (Camavinga 61.) – Dembélé (Kolo Muani 86.), Mbappé, Barcola (Giroud 61.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Lengyelország: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior  –  Frankowski, Moder, Zielinski, Zalewski (Skoras 68.) – Szymanski (Swiderski 68.), Lewandowski, Urbanski. Szövetségi kapitány: Michal Probierz

A mérkőzés videós összefoglalója:

A C-csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore