Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Kanada Venezuela kiejtésével elődöntős – videóval

Magyar idő szerint szombatra virradóra rendezték a Copa América második negyeddöntőjét Venezuela és Kanada között…

(Photo by Sam Hodde/Getty Images)

Az eddig százszázalékos Venezuela 1-1-es döntetlent játszott Kanada ellen, majd tizenegyesrúgásokkal a juharlevelesek diadalmaskodtak 4-3-ra és jutottak be a legjobb négy közé.

A mérkőzés nagy iramban vette kezdetét, három perc után Rondón jobbról leadott lövésénél Crepeau-nak kellett védenie. Ezt követően a kanadaiak dolgoztak ki nagyobb helyzeteket, azonban a Vinotinto védelme állta a sarat. A 13. percben viszont az észak-amerikaiak már meg tudták szerezni a vezetést, amikor J. David bejátszása után Jacob Shaffelburg az ötösről kotorta be a rövid sarokba a labdát. Nem sokkal később Rondón ajtó-ablak helyzetből fejelt mellé, ezzel komoly egyenlítési lehetőséget puskázott el. A hátrányban lévő Venezuela lendületes támadásokat vezetett, ám a kapu előtt csak kisebb helyzeteket tudott kialakítani. Ezzel szemben az első játékrész derekánál Kanada tovább növelhette volna előnyét, J. David viszont a kapus és a kapu mellett is elgurította a labdát. A kiegyenlített játékot hozó első félidőben nem esett újabb találat, így Kanada 1-0-s vezetéssel mehetett szünetre.

A folytatásban sem változott a játék képe, Soteldóék becsülettel rohamoztak az egyenlítés érdekében, Kanada azonban masszívan védekezett és gyors ellentámadásokat vezetve volt képes zavart kelteni. Bő öt perc elteltével Shaffelburg lekészítéséből Larin bombázott nem sokkal a kapu fölé, majd a másik oldalon J. Martínez bombázott fölé. A második játékrész derekánál némileg váratlanul egyenlített Venezuela, ugyanis éppen Kanada támadott nagy létszámban, majd egy labdavesztést követő előre vágott labdából Salomón Rondón indult meg és az ellenfél térfelének közepéről és parádés emelést küldött a kapujából messze kint álló Crepeau ketrecébe. Néhány perccel később a csereként beállt Millar helyzete maradt ki a kanadai oldalon. A rendes játékidő hátralévő részében mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de alábbhagyott az iram, és egyik részről sem született újabb gól, így a 90 perc után tizenegyesrúgások döntöttek.

A tizenegyespárbaj első körében Rondón J. David sem hibázott, a másodikban viszont Y. Herrera kapufára lőtt, Millar pedig a kapu fölé tüzelt. A veterán Rincón egy erős lövéssel vissza vette az előnyt, de Bombito egyenlített. A negyedik párban megint mindketten hibáztak, Savarino kapufája után Eustaquio rosszul helyezett lövését R. Romo védte. Cádiz sikeres kísérlete után Davies tartotta életben a folytatást, majd W. Angel kísérleténél Crepeau hárított, I. Koné pedig a hibátlan lövésével befejezte a párharcot.

Kanada az első Copa Américáján bejutott az elődöntőbe, ahol a címvédő Argentína lesz az ellenfele jövő szerdára virradóra.

Venezuela – Kanada 1-1 (0-1) – tizenegyesekkel: 3-4
Helyszín: AT&T Stadium, Arlington; Vezette: Wilton Sampaio (brazil)
Gólszerzők: S. Rondón (65.), ill. Shaffelburg (13.)
Sárga lapok: Aramburu (90+4.), ill. Shaffelburg (36.), D. Cornelius (50.)
Kiállítva:ill.

Venezuela: R. Romo – Aramburu, Ferraresi, Y. Osorio (W. Angel 90+2.), M. Navarro – Y. Martínez (Rincón 90+2.), Y. Herrera – Bello (Lacava 84.), Casseres (Cádiz 60.), Soteldo (Savarino 84.) – Rondón. Szövetségi kapitány: Fernando Batista.

Kanada: Crepeau – Johnston, Bombito, D. Cornelius, Davies – J. Osorio (I. Koné 81.), Eustaquio – Laryea (A. Ahmed 72.), J. David, Shaffelburg (Millar 62.) – Larin (Oluwaseyi 72.). Szövetségi kapitány: Jesse Marsch.

 

A Copa América negyeddöntőinek eddigi eredményei és további programja

Argentína – Ecuador 1-1 – tizenegyesekkel: 4-2
Venezuela – Kanada 1-1 – tizenegyesekkel: 3-4
Július 7., vasárnap, 00:00 Kolumbia – Panama State Farm Stadium, Glendale
Július 7., vasárnap, 03:00 Uruguay – Brazília Allegiant Stadium, Las Vegas

A Copa América aktuális ágrajza

Cup tree provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!