Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: vezetést szereztek a franciák, de Yamal és Olmo góljával Spanyolország jutott a fináléba! – videóval

Utolsó és egyben legfontosabb szakaszához érkezett a labdarúgó Európa-bajnokság, ahol az első elődöntőben Spanyolország és Franciaország küzdött meg egymással.

(Photo by Boris Streubel – UEFA/UEFA via Getty Images)

Már az 5. percben egy nagy spanyol lehetőség alakult ki, miután Yamal beívelése után Fabián Ruiz tudott közelről kapura fejelni, de végül a léc fölé fejelte a labdát. A 9. percben aztán a másik oldalon Mbappétól érkezett egy beívelés balról, amit Kolo Muani négy méterről a hálóba továbbított fejjel, 0-1! A 19. percben Mbappé tudott meglódulni a szélen, majd befelé tört, de a lövését végül Laporte blokkolni tudta. A játékrész közepén aztán két gyors gólt kapott a francia válogatott! A 21. minutumban Yamal egy testcselt követően Rabiot mellől 25 méterről a jobb kapufa érintésével gyönyörűen a hálóba tekerte a játékszert, 1-1! Mindössze négy perccel később ismét a spanyolok örülhettek, ekkor ugyanis Saliba kifejelt labdája Olmo elé került, aki az ötös elől kapura lőtt, a menteni igyekvő Koundé lábáról pedig a saját kapujában kötött ki a labda, bár a francia védő érintése nélkül is gól született volna, 2-1! A játékrész második felében is mindkét kapu veszélyben forgott, de igazán komoly lehetőség nem alakult ki, így a spanyolok egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

A második játékrész első negyedórája nem hozott sok lehetőséget, egy Tchouameni fejest és egy éles szögből leadott Mbappé lövést lehetett feljegyezni, de Unai Simón mindkettőt hárítani tudta. A 63. percben aztán Dembele szöglete után Upamecano fejelhetett ígéretes helyzetből, de a próbálkozása elkerülte a kaput. A következő francia lehetőségre a 76. percig kellett várni, amikor Hernández lőhetett kapura 15 méterről, de a lövése jócskán elkerülte Simón kapuját. A 81. minutumban Yamal próbált meg ismét egy szépségdíjas gólt szerezni, de a 18 méterről leadott lövése ezúttal elkerülte Maignan kapuját. A 86. percben Mbappé tudta lendületből rávezetni a labdát a védőjére, majd 15 méterről a kapu fölé bombázott. Ezt követően már hiába próbálkoztak a franciák, nem tudtak veszélyt jelenteni Unai Simón kapujára, így Spanyolország jutott be elsőként a fináléba!

Spanyolország – Franciaország 2-1 (2-1)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: S. Vincic
Gólszerzők:
Yamal (21.), Olmo (25.) ill. Kolo Muani (9.)
Sárga lapok: Navas (14.), Yamal (90+1.) ill. Tchouameni (60.), Camavinga (89.)
Kiállítás:ill.-

Spanyolország: Simón – Cucurella, Laporte, Nacho, Navas (Vivian 58.) – Ruiz, Rodri – Williams (Zubimendi 90+4.), Olmo (Merino 76.), Yamal (Torres 90+3.) – Morata (Oyarzabal 76.) Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

Franciaország: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Kanté (Griezmann 62.), Tchouameni, Rabiot (Camavinga 62.) – Dembele (Giroud 79.), Kolo Muani (Barcola 62.), Mbappé Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők eredményei és további programja:

Kedd:
Spanyolország – Franciaország 2-1

Szerda:
21:00 Hollandia – Anglia (Tv: M4 Sport)