Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Melyik klub fizeti a legtöbbet játékosainak?

A Sporting Intelligence egy kutatása összeszedte azokat a sportklubokat, amik a legtöbb fizetést adják játékosainak. Amerikai foci és kosárlabda csapatok foglalják el az első helyeket, de a negyedik helyen már egy angol fociklub található. 

ddd

Forrás: iwarta.id

Folyamatosan emelkednek Európában a labdarúgók fizetései, és óriási összegekről beszélhetünk egy-egy topklubnál, viszont a Sporting Intelligence kutatása alapján az első háromban még nem jelentek meg futballklubok. A negyedik helyen viszont a Manchester United áll. Az angol klub adja a legtöbb fizetést játékosainak, átlagosan 7,27 millió eurót évente, vagy heti lebontásban 135.560 euró. Ez azért még így is elmarad az első helyen álló Cleveland Cavaliers amerikai kosárcsapattól, aki évente átlagosan 7,9 millió dollárt ad kosarasainak.

A második legtöbbet fizető fociklub a Barcelona, ahol a játékosok átlagosan 5,65 millió euró fizetést kapnak. Őket követi a Manchester City, 5,4 millió euróval. Habár azt gondolnánk, hogy a Real Madrid is benne van a top tízben, viszont a királyi klub “csak”  a 19. ezen a listát. 

A kutatás több mint 10.000 játékost és 333 sportklubot kérdezett meg 7 sportágban.

Szigeti Andrea