Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: a torna előtt váltott a szerb válogatott

Bár sosem panaszkodhatnak a szerb válogatott szurkolói játékosaik minőségére, déli szomszédunk rendre kihagyja a tornák nagy részét. Azonban tizenkét esztendőnyi kihagyást követően ismét ott lesznek a Világbajnokságon.

szerbiapuma

A 2006-os németországi tornán még Szerbia-Montenegróként indultak, a mostani cikkünk számára említésre módon Lotto márkájú mezben. A szerb válogatott azóta több éven keresztül feszített a Nike szereléseiben, majd végül az Umbro mezében harcolta a 2018-as részvételt a mostani Világbajnokságra.

Azonban az aktuális szerződésük lejárt az angol sportszergyártóval, és a legendás Puma kihagyhatatlan ajánlatot tett a szerb szövetség részére. A német cégnek a presztízs miatt volt elképesztően fontos a szerbek „megszerzése”, ugyanis a vébére mindössze két csapatuk, Svájc és Uruguay kvalifikálta magát. Azóta már behúzták a protezsáltjaik közé a régi ismerős Szenegált, és most Szerbiát is.

A Puma nevesebb vb-hiányzói közé tartozik még az olasz, a cseh, az osztrák, a kameruni, a ghánai és az elefántcsontparti nemzeti csapat.

Arról, hogy pontosan mennyit kapnak a szerbek, és hogy meddig öltöznek Pumába nincs információnk még.

Sikeres kvalifikáció Umbroban:

szerbekumbor2017

Az utolsó vb-szerelésük (Lotto):

226913621_5a58d9ec8f_b

Balogh József