Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil irányító érkezik Sánchez helyett! – sajtóhír

Mint arról ma korábban beszámoltunk, Alexis Sánchez aláírt új klubjához, a Manchester Unitedhez, ezzel hivatalosan is kosarat adott a városi rivális Citynek. Ez a transzfer különösen fájó lehetett a Polgárok katalán edzőlegendájának, Pep Guardiolanak, aki nem titkoltan a chilei támadóval képzelte el a klub jövőjét. A hírek szerint azonban sikerült továbblépnie Pep mesternek, hiszen állítólag már a küszöbön van a B-terv leigazolásának bejelentése…

fred_jo1280

Az átigazolási pletykák koronázatlan királyának számító Gianluca Di Marzio értesülései szerint a Manchester City legújabb célpontja a Shakhtar Donyeck és a brazil válogatott 24 esztendős kiválósága, Fred lett.

Bár az ukrán klub többször is kategorikusan kijelentette, hogy nem engedi el legjobbját szerződése végeztéig (2021), a hírek szerint Fred mindenképpen távozni szeretne, így a vezetőség nagy valószínűséggel kénytelen lesz fogadni az angol listavezető 30 és 40 millió euró közötti ajánlatát.

A mindössze 169 centiméter magas középpályás egyébként 2013 nyarán igazolt Európába, és azóta 142 mérkőzésen öltötte magára a Shakhtar szerelését. Ezenkívül szerencséje volt a Selecaoban is bemutatkoznia: nemzete csapatában 6 meccsen kapott lehetősége.

Bár az Ukrajnában komoly erőfölénnyel rendelkező donyecki csapatnak kirobbanthatatlan tagja, nem tartozik már az ifjú tehetség kategóriába, és ezidáig nem igazán mutatta a klasszissá érés legcsekélyebb lehetőségét sem, így a City szimpatizánsait aligha érinti kellemesen ez a hír (pláne azután, hogy Sánchez a végül a riválisnál kötött ki).

Nekik szolgáljon azonban vigasztalásul az, hogy Guardiola általában nem igazol vaktában: elég csak a szintén a Shakhtartól Münchenbe csábított Douglas Costa felvirágzására gondolnunk…

Írta: Wernigg Márton