Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már a franciák is a folytatást tervezik – sajtóhír

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben néhány extrém kivételtől eltekintve szinte a világ összes országában szünetelnek a labdarúgó-bajnokságok, de a legtöbb helyen már a közelgő folytatás lehetőségét tervezgetik, mint például Franciaországban…

A L’Équipe beszámolói értelmében a francia szövetség (FFF) elnöke, Noël Le Graët a francia Kupa és a francia Ligakupa döntőjével indítaná újra a félbemaradt idényt.

A minap a francia élvonalbeli klubok és a szövetség négyórás videokonferenciát tartották, és egyértelműen megerősítették, hogy a tervek szerint folytatni akarják a jelenlegi szezont. Ehhez azonban a képletes kulcs a miniszterelnök, valamint az egészségügyi és a sportminiszter kezében van jelenleg. Az FFF első embere szerint még dönteniük kell a bajnokság kezdéséről, de tervei szerint kicsit megváltoztatnák a korábbi elképzelést, miszerint június 17-én lehetne az első forduló a folytatásban:

“Azt kértem, hogy az első meccs a Francia Kupa döntője legyen, amelyet június 13-án, szombaton rendezhetnénk meg, esetleg egy héttel később. Egy ilyen újrakezdés jó képet festene a profi és az amatőr labdarúgásunkról is. Három nappal azt követően pedig lejátszhatnánk a Ligakupa fináléját. Természetesen mindkét találkozóra nézők nélkül, zárt kapuk mögött kerülne sor.”

A Kupa döntőjét a PSG  a rekordbajnok Saint-Étienne ellen, míg a Ligakupa fináléjában a fővárosi sztárcsapat ellenfele az Olympique Lyon lenne.