Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giroud: “Meg akarom előzni Platinit”

Olivier Giroud, a Chelsea és a francia válogatott csatára eltökélte, hogy mély nyomot akar hagyni hazája labdarúgásának történetében. 

„Be akarom írni magam a francia labdarúgás történetébe. Eddig 97-szeres válogatott vagyok, a márciusról elhalasztott meccseken, júniusban szeretném ezt elérni” – nyilatkozta eltökélten a Dauphiné Libérének a támadó, aki már most elmondhatja magáról, hogy letette névjegyét a francia futballban. Ettől még nem akar leállni, a nemzeti csapatban szerzett gólok tekintetében is meghatározta célját.

„Meg akarom előzni Platinit!” A francia labdarúgás kimagasló alakja, Michel Platini 72 mérkőzésen 41 gólt szerzett a válogatottban, Giroud jelenleg 39-nél tart, így csupán két találatra van szüksége, ahhoz, hogy beérje a háromszoros aranylabdás támadót. Az örökranglistán jelenleg harmadik helyezett Giruod-t Platinin kívül már csak Thierry Henry előzi meg, aki 124 mérkőzésen 51 gólt szerzett a francia válogatottban.

Giroud másik célja, hogy a 2018-as világbajnoki cím után az Európa-bajnoki címet is elhódítsa. 2016-ban közel állt ehhez, de akkor a hazai rendezésű kontinensviadalon a döntőben Portugália, Éder hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően útját állta a franciáknak, így Cristiano Ronaldóék ülhettek fel Európa trónjára, és címvédőként várhatják a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tornát.