Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lionel Messi egyedülálló rekordot hajtott végre

A Barcelona szombat esti győzelme alkalmával eredményes Lionel Messi ismét egy nagyszerű rekordot állított fel a spanyol bajnokságban (La Liga)…

A Mallorca elleni 4-0-s diadalmenet alkalmával a Barcelona csapatának negyedik gólját Lionel Messi szerezte, aki ezzel a 2019-2020-as idényben a 20. bajnoki találatát regisztrálta. A hatszoros aranylabdás klasszis ezt az egyedülálló teljesítményt sorozatban a 12. (!) idényben érte el, melyre korábban soha senki nem volt képes a spanyol első osztályú bajnokság történetében.

A 33. születésnapját ebben a hónapban ünneplő világklasszis a nagy sorozatot a 2008-2009-es idényben indította 23 találattal, és a 12-ből nyolc alkalommal még a 30 gólos határt is átlépte. Nem beszélve saját maga valaha volt legjobb szezonjáról, amikor a 2011-2012-es évadban egészen 50 gólig jutott. Messi az elmúlt három szezonban időrendi sorrendben 37, 34, 36 találatot szállított, és az aktuális kiírásban is van még tíz mérkőzése arra, hogy tovább javítsa félelmetes statisztikáját.

A Barcelona klasszisa az évek során menet közben hatszor hódította el a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-trófeát, és az idei góllövőlistát is hat gól előnnyel vezeti Karim Benzema előtt, miközben mindannyiszor az Európai Aranycipőt is megszerezte.