Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: sima győzelmet aratott a Barcelona

Erőteljesen és magabiztosan tért vissza a Barcelona a kényszerszünetet követően.

Immár egészen biztosan kijelenthetjük, hogy a spanyol liga újrakezdése sokkal olajozottabban indul, mint a Bundesliga felélesztése pár héttel ezelőtt, hiszen a fél fordulót követően szinte minden mérkőzésen sokkal jobb tempót diktálnak a csapatok, mint a Németországban játszó társaik, amire az egyik legjobb példa a bombaformában visszatérő Barcelona együttese, amely kissé tartalékos kezdőjének ellenére és magabiztos győzelmet aratott a Mallorca csapata felett.

Az első félidőben egészen két percet kellett várni a katalánok góljáig, amikor Jordi Alba gólpasszát Arturo Vidal értékesítette a még be sem melegedett hazaiak védelmével szemben. A Mallorca ezek után megpróbált talpra állni és a Real Madridból kölcsönadott japán csodatini, Takefusa Kubo irányításával több veszélyes támadást is vezetett, azonban a találat elmaradt és az első játékrész hajrájában Martin Braithwaite újabb góllal büntette a hiába próbálkozó hazaiakat.

A második félidőben a vezetés tudatában visszább vett a Barcelona, azonban a lassabb tempó ellenére is újabb találatokkal tudták bővíteni az eredményt, hiszen Jordi Alba gólpasszát követően egy góllal is jelezte csúcsformában való visszatérését, majd a hajrában a láthatóan kipihenten visszatérő Lionel Messinek is sikerült betalálnia.

A Barcelona így immár 4 ponttal vezet a holnap játszó Real Madrid csapatával szemben a tabellán, a nyomás tehát a Habfehér csapatokra nehezedik a vasárnapi mérkőzés folyamán.

Mallorca – Brcelona: 0-4 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Vidal (2.) Braithwaite (37.) Alba (80.) Messi (93.)
Kiállítás: – ill.

A tabella jelenlegi állása: