Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: fontos győzelmet aratott a Leicester – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Leicester City nagyon fontos három pontot tudott begyűjteni, míg az Aston Villa az utolsó percekben bukott el két pontot, amely nagyon szükséges lett volna a bennmaradáshoz.

Az Everton számára presztízs, míg az Aston Villa számára élet-halál harc kérdése volt a találkozó, ehhez képest az első játékrészben egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt. A második játékrészben nagy nyomást helyeztek a vendégek a hazaikra, aminek az eredménye az lett, hogy a 72. percben egy oldalról berúgott szabadrúgást követően megszerezték a nagyon fontos vezetést. A pontrúgást Hourihane végezte el, a legjobb ütemben pedig Ezri Konsa tudott érkezni és bepöccintette a labdát a kapuba (0-1). Azonban az Aston Villa nem bírta kihúzni a mérkőzés végéig, a 88. minutumban egy labdajáratást követően André Gomes tűnik fel a baloldalon, majd remekül tekeri középre a labdát, amelyet nem a fejes góljairól elhíresült Theo Walcott bólintott a kapuba (1-1). Az Aston Villa így nagyon fontos két pontot bukott el, az Everton vezetőedzője, Carlo Ancelotti alatt pedig továbbra is inog a kispad.

Everon – Aston Villa 1-1 (0-0)
Játékvezető: A. Taylor, Helyszín: Goodison Park (Liverpool)
Gólszerzők: T. Walcott (88′) ill. E. Konsa (72′)

A hazaiak elképesztő fölényben játszottak, mindent megtettek annak érdekében, hogy győzzenek és a Bajnokok Ligája indulást érő helyen végezzenek. A nagy nyomásnak a 29. percben lett meg az eredménye, az élete első Premier League bajnokiján szereplő Luke Thomas passzolt a tizenhatoson belülre Ayoze Péreznek, a spanyol támadó pedig egy kicsit maga alól rúgta meg a labdát, de így is a kapuban kötött ki (1-0). A játék végig egyoldalú volt, de a második gól nem akart jönni a hazaiaknak, csak a 80. percben, akkor egy kontra végén Vardy szolgálta ki Demarai Grayt, a középpályás pedig, ha nehézkesen is, de gólra váltja a lehetőséget (2-0). A Leicester ezzel a győzelemmel egy pontra megközelítette a harmadik helyezett Chelsea-t, míg három kvótával elhúzott a Manchester United előtt.

Leicester – Sheffield 2-0 (1-0)
Játékvezető:
M. Oliver, Helyszín: King Power Stadium (Leicester)
Gólszerzők: A. Pérez (29′), D. Gray (80′) ill.


A 36. forduló eredményei és további programja:
Kedd:
Chelsea 1-0 Norwich

Szerda:
Burnley 1-1 Wolverhampton
Manchester City 2-1 Bournemouth
Newcastle 1-3 Tottenham
Arsenal – Liverpool 2-1

Csütörtök:
21:15 Crystal Palace – Manchester United (Tv: Spíler 1)
21:15 Southampton – Brighton (Tv: Digi Sport 2)

Péntek:
21:00 West Ham – Watford (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása