Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sorsoltak a Libertadores-kupában

Ahogyan arról beszámoltunk, a minap befejeződtek a csoportkör küzdelmei a Libertadores-kupában, és a pénteki napon már meg is tartották az egyenes kieséses szakasz sorsolását…

 

A Libertadores-kupa legjobb 16 csapata közé hat brazil, három-három argentin és ecuadori (!), két paraguayi, valamint egy-egy bolíviai és uruguayi csapat jutott be, és bár nem volt ilyen korlátozás, hogy az azonos országbeliek ne kerülhetnének össze, végül sikeresen elkerülték egymást.

Pikáns párosításokból viszont nem lett hiány, hiszen három párharcban is a két ősi rivális Dél-amerikai gigász, brazil és argentin csapatok találkoznak egymással. A címvédő Flamengo ellenfele a 2019-es argentin bajnok Racing Club lesz, továbbá a tavalyi döntős és tavalyelőtti győztes River Plate csapata az Athletico Paranaensét kapta, miközben a kör egyértelmű slágermeccse a Boca Juniors és az Internacional csörtéje lesz.

A magyar állampolgárságú Paulo Viniciust rendszeresen foglalkoztató uruguayi Nacional együttese a Copa Sudamericana-címvédő Independiente del Valle ellen játszhat a nyolcaddöntőben.

Libertadores-kupa, a nyolcaddöntők párosításai:

Guarani (paraguayi)-Grémio (brazil)
Independiente del Valle (ecuadori)-Nacional (uruguayi)
Delfín (ecuadori)-Palmeiras (brazil)
Internacional (brazil)-Boca Juniors (argentin)
Racing Club (argentin)-Flamengo (brazil)
Libertad (paraguayi)-Jorge Wilstermann (bolíviai)
Athletico Paranaense (brazil)-River Plate (argentin)
LDU Quito (ecuadori)-Santos (brazil)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!