Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a hosszabbításban vesztett pontot a Juventus a rangadón – videóval

Az olasz bajnokág (Serie A) hétvégi fordulójának egyik nagy rangadója, egyben talán a legjobban várt mérkőzését a vasárnap kora délutáni órákban rendezték meg a Lazio és a Juventus gárdája között…

Mindkét oldalon bőven akadtak hiányzók, a Lazio negatív tesztje ellenére biztonsági okokból nem nevezte a mérkőzésre Strakoshát, Lucas Leivát és Immobilét sem, míg Andrea Pirlo soraiból sérülés miatt Chiellini, Alex Sandro és de Ligt is hiányzott. Cristiano Ronaldo először kezdett a Serie A-ban a visszatérése óta, és néhány perc után máris tesztelte Reina kapust. Első lehetőségét még hárította a rutinos portás, azonban az első negyedóra végén Cuadrado jobbról élesen a kapu elé lőtt labdáját közvetlen közelről bekotorta az ötszörös aranylabdás portugál klasszis, megszerezve ezzel a vezetést csapata számára. CR7-nek további lehetőségei is akadtak az előny növelésére, még a kapufát is eltalált, próbálkozásai nem jártak sikerrel, mint ahogyan a túloldalon Muriqi helyzete is kihasználatlanul maradt, így 1-0 volt az eredmény a félidőben.

A szünet után Simone Inzaghi pár perc után három cserével próbálta frissíteni az övéit, és a Lazio igyekezett átvenni az irányítást a címvédőtől. A mezőnyben sikerült fölényt kiharcolni a római gárdának, azonban Szczesny kapuja előterében rendre elfogyott a tudomány, és csak minimális mértékben sikerült veszélyt teremteniük a Juve hálója előtt. Menet közben a vendégeknél az utolsó negyedórára Dybala váltotta Ronaldót, és egyre inkább a kontrákra rendezkedtek be. Már az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor Marusic fejesénél Szczesnynek kellett nagy védést bemutatnia. A Lazio a végsőkig harcolt, ennek gyümölcseként a hosszabbítás perceiben Correa remek szóló által húzott balról befelé, majd Felipe Caicedo fordulásból megszerezte az egyenlítő gólt, így nagyon fontos pontot mentett meg csapata számára, mert nem kerültek még nagyobb hátrányba a torinóiakkal szemben.

Lazio – Juventus 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Caicedo (90+5.) ill. Ronaldo (15.)

 

A 7. forduló eddigi eredményei

Sassuolo – Udinese 0-0
Cagliari – Sampdoria 2-0
Benevento – Spezia 0-3
Parma – Fiorentina 0-0
Lazio – Juventus 1-1

A 7. forduló további programja

Vasárnap:
15:00 Atalanta – Inter
15:00 Genoa – AS Roma
15:00 Torino – Crotone
18:00 Bologna – Napoli
20:45 AC Milan – Hellas Verona

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye