Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nyert és az élre ugrott a Sassuolo – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának vasárnap késő délutáni mérkőzésén két masszív csapat esett egymásnak, a Verona fogadta a Sassuolót.

A Sassuolo azzal a tudattal léphetett pályára, hogy ha begyűjtik mind a három pontot, akkor a bajnokság élére ugranak, viszont az elmúlt években egyre masszívabbá váló Veronához látogattak, így nem volt egyszerű dolguk. A mérkőzésen kiegyenlített mezőnyharc volt, a 31. percben lehetőséghez jutottak a hazaiak, de Pawel Dawidowicz közeli lövését Andrea Consigli védeni tudta hatalmas bravúrral. A 42. percben Silvestri viszont tehetetlen volt Jérémie Boga lövésénél, az elefántcsontparti védhetetlen gólt tekert a Verona kapujába (0-1).

A második félidő ugyanabban a mederben folyt, mint az első, mindkét csapat fegyelmezetten futballozott és túl sok esélyt nem adott a másiknak a gólszerzésre. A 76. percben azonban ezt a hazaiak megtették, amelyet Domenico Berardi kegyetlenül kihasznált. Az olasz válogatott csatárt egészen a tizenhatosig engedték a hazaiak védői, ő pedig irgalmatlan erővel a kapus szemei közé vágta a labdát, ennek következtében Silvestrinek esélye sem volt a hárításra (0-2). Alig három minutummal később szépíthetett volna a Verona, de Miguel Veloso lövése csak a bal kapufán csattant. A hosszabbításban megintcsak megvolt a lehetősége a szépítésre a hazaiaknak, azonban Iyenoma Udogie fejese a felső lécen csattant. A Sassuolo ennek a győzelemnek köszönhetően jelenleg vezeti a Serie A-t, azonban, ha az AC Milan a késő esti találkozón legyőzi a Napolit idegenben, akkor lecsúsznak a dobogó képzeletbeli második fokára.

Verona – Sassuolo 0-2 (0-1)
Játékvezető: M. Fabbri , Helyszín: Stadio Marcantonio Bentegodi (Verona)
Gólszerzők:ill. J. Boga (42.), D. Berardi (76.)

A bajnokság eddig eredményei és további mérkőzései
Szombat
Crotone – Lazio 0-2
Spezia – Atalanta 0-0
Juventus – Cagliari 2-0

Vasárnap
Fiorentina – Benevento 0-1
AS Roma – Parma 3-0
Inter – Torino 4-2
Sampdoria – Bologna 1-2
18:00 Udinese – Genoa (Digi Sport 1)
20:45 Napoli – AC Milan (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye