Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Koeman elmondta, hogy tudnának tökéletesen adózni Maradona emléke előtt!”

Csapata Osasuna elleni találkozója előtt megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját Ronald Koemna. Az FC Barcelona trénere csapata mellett a napokban elhunyt Diego Maradonáról, Lionel Messiról, de még első barcelonai száz napjáról is beszélt.

“Maradona öröksége előtt úgy adóznánk a legtökéletesebben, ha meggyőző teljesítménnyel nyerni tudnánk! Maradona páratlan játékos volt! Tökéletesen emlékszek játékoskoromból arra, hogy ő már a Sevillában volt amikor egymás ellen játszhattunk: nem sok időt töltött bemelegítéssel, de inkább őt néztem végig, minthogy a saját bemelegítésemmel foglalkozzak!” – Így Koeman a Barcában is futballozó argentin nagyságról, majd ezt követően rátért a jelenkor argentin nagyságára.

“Messi pihent a hét közben, ez pedig jót tett neki. Remélhetőleg friss lesz majd, de úgy gondolom, készen áll az Osasuna ellen.” – Így Koeman, aki ha már Messi hétközi, Dinamo Kijev elleni kimaradását említette, a rotációval folytatta: “Az a csapat, amelyik Kijevben játszott, nagyszerű benyomást keltett. Roppant mód tetszett az a ritmus, amiben futballoztunk. Nehéz időszakot élünk, sorra jönnek a meccsek, sok a sérülés, itt a világjárvány, szükség is van a rotációra. Sajnos egyes posztokon korlátozottak a lehetőségeink, és talán a szerencse se mellettünk áll abban a tekintetben, hogy mennyi hiányzónk akad.”

“Bevallom, a korábbi csapataimnál jóval csendesebb első 100 napom volt vezetőedzőként, de boldog vagyok, hogy itt lehetek a Barcánál. Most viszont, már itt az ideje, hogy a megfelelő válaszreakciót adjuk az elmúlt hetekre, és elkezdjük csökkenteni a hátrányunkat. Ugyanakkor az Osasuna ellen sem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen egy jól védekező ellenféllel találkozunk, aki a védekezést ezúttal is meg fogja szervezni!” – Jegezte még meg Koeman.

 

Az FC Barcelona – Osasuna találkozót vasárnap 14:00-tól a Spíler 2 Élőben közvetíti!