Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kétgólos hátrányból mentett pontot a kiesőjelölt – videóval

A világ legerősebb bajnokságának rangsorolt olasz bajnokság (Serie A) aktuális, 19. fordulója péntek este az újonc Benevento és a kiesés elkerüléséért harcoló Torino összecsapásával vette kezdetét…

Egy végletekig kiélezett összecsapáson, nagyszerű küzdelemben játszott 2-2-es döntetlent egymással a Benevento és az edzőváltáson áteső Torino gárdája péntek este. A Filippo Inzaghi által irányított hazai gárda már az első tíz percben megszerezhette volna a vezetést, azonban az előre húzódó Glik hiába volt eredményes egy szöglet után kavarodás után, a VAR kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. Lendületben maradt a hazai gárda, és félóra végeztével már az ő előnyüket mutatta az eredményjelző, miután Sirigu elütötte Lapadulát, Nicolas Viola pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. A második félidő elején is a hazaiak akarta érvényesült, és a folytatásban rövidesen a korábbi másodosztályú gólkirály Gianluca Lapadula nagyszerű találata duplázta meg az előnyt egy rövid találatát követően. Két perccel később életjelet adott magáról a Torino, és Singo jobb oldali bejátszását Simone Zaza bólintotta védhetetlenül a hálóba. Vérszemet kapott a vendég csapat, kisvártatva Belotti szólója után Montipo kapus védett bravúrral, majd nem sokkal később Zaza az egyenlítő gólt is bekotorta volna közelről, de előtte Belotti kezére pattant a játékszert, így érvénytelenítették a találatot. A “bikák” becsülettel küzdöttek a végsőkig, és erőfeszítéseiket a ráadás pillanataiban koronázta siker, amikor Belotti kiugratásából Simone Zaza kotorta be az egyenlítő gólt a találkozó 93. percében. Az egykori válogatott csatár a szezonban korábban csak egyszer volt eredményes a mai dupláját megelőzően.

Alapvetően a döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett, a 11. helyezett “boszorkányok” kétgólos előnyből szalasztották el a győzelmet, míg a Torino jelenlegi helyzetére az egy pont nem sok gyógyír, de a pontmentésük bravúros volt, és Nicola mester szenvedélye már az első mérkőzésén átragadt játékosaira. A legjobb kieső pozíciót elfoglaló Torino ha ebben a szellemben folytatja a következő időszakban, akkor aligha lehet megoldhatatlan feladat számukra a bennmaradás.

Benevento – Torino 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Viola (31. – büntetőből), Lapadula (49.), ill. Zaza (51., 90+3.)

 

A 19. forduló további programja

Szombat:
15:00 AS Roma – Spezia (tv: Digi Sport 1)
18:00 AC Milan – Atalanta (tv: Digi Sport 1)
18:00 Udinese – Inter (tv: Digi Sport 2)
20:45 Fiorentina – Crotone (tv: Digi Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Juventus – Bologna (tv: Digi Sport 1)
15:00 Genoa – Cagliari (tv: Digi Sport 2)
15:00 Hellas Verona – Napoli (tv: Digi Sport 1)
18:00 Lazio – Sassuolo (tv: Digi Sport 1)
20:45 Parma – Sampdoria (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye