Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: elvették a rendezést az egyik országtól – HIVATALOS

Ahogyan arról a közelmúltban beszámoltunk, a kolumbiai polgárháborús viszonyok miatt veszélybe került a tavalyról idén nyárra halasztott Copa América megrendezése az országban, a nemzetközi szövetség pedig csütörtökön meghozta döntését…

 

A CONMEBOL a várakozásoknak megfelelően az országban tomboló polgárháborús helyzetre való tekintettel elvette a Copa América rendezési jogát Kolumbiától. A helyi szövetség kérvényezte a torna novemberre-decemberre halasztását, mert sok pénzt fektettek be a stadionok felújítására, a nemzetközi szövetség azonban ezt a kérelmet elutasította.

Néhány hete Kolumbia sportminisztere, Ernesto Lucena megerősítette, hogy a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések jegyében nem tudják nézők előtt megrendezni a tornát, de elnézve az országban tomboló jelenlegi viszonyokat, egyelőre a labdarúgók és a válogatottak személyzetének testi épsége megőrzése is aggályos lehet. Ezért végül – teljesen érthető módon – a nemzetközi szövetség a rendezés elvétele mellett döntött.

Arról egyelőre nincs hivatalos döntés, hogy hol rendezik meg a Kolumbiában tervezett mérkőzéseket, de bizonyára a társrendező Argentína további stadionok bevonásával egyedüli házigazdája lesz a tornának. Claudio Tapia, az argentin szövetsége elnöke a napokban megerősítette, hogy amennyiben Argentína lesz a torna egyetlen rendezője, akkor az eddigi négy helyszín mellett a buenos airesi La Bombonera és Libertadores de América, valamint a san juáni Bicentenario Stadion ugrik be rendezőként.

Az eredeti tervezet szerint 47. Copa América június 13-tól július 10-ig kerül lebonyolításra Argentínában és Kolumbiában. A nyitómeccset az argentin válogatott játssza majd Chile ellen a Buenos Aires-i Monumentalban, míg a finálét Barranquillában rendezték volna.

A Copa América csoportbeosztása

A csoport: Argentína, Bolívia, Uruguay, Chile, Paraguay
B csoport: Kolumbia, Brazília, Venezuela, Ecuador, Peru

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!