Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: veszélyben lehet az idei torna?

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a tavalyról idén nyárra halasztott Copa América lebonyolításáig, melyet a tervek szerint Argentínában és Kolumbiában rendeznének meg június 13-tól július 10-ig…

 

Azonban a tervezett társházigazda, Kolumbia nagyvárosaiban már hetek óta mindennaposak véres zavargások, tüntetések a kormány ellen. A minap a Libertadores-kupa legutóbbi játéknapján América de Cali-Atlético Mineiro mérkőzést ötször (!) kellett félbeszakítani Barranquillában, miután a rendőrök a tüntetőkkel szemben a stadionon kívül könnygázt vetettek be, amely ellehetetlenítette odabent a játékot.

Néhány hete Kolumbia sportminisztere, Ernesto Lucena megerősítette, hogy a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések jegyében nem tudják nézők előtt megrendezni a tornát, de elnézve az országban tomboló jelenlegi viszonyokat, egyelőre a labdarúgók és a válogatottak személyzetének testi épsége megőrzése is aggályos lehet. A dél-amerikai sajtóban és a hivatalos szervezetek részéről egyelőre szó sincs arról, hogy máshová vinnék a tornát, pedig az idő már igencsak szorítja a szervezőket, így bizonyára továbbra is azt remélik, hogy a kevesebb, mint egy hónap múlva esedékes rajtig valamelyest konszolidálódhat a helyzet az országban.

Nyilván tisztában vagyunk vele, hogy a dél-amerikai kontinensen a hasonló rendbontások sokkal inkább a mindennapok részei, mint mondjuk Európában, de kétségkívül riasztóak a körülmények a közelgő kontinenstorna előtt.

A tervezet szerint 47. Copa América június 13-tól július 10-ig kerül lebonyolításra Argentínában és Kolumbiában. A nyitómeccset az argentin válogatott játssza majd Chile ellen a Buenos Aires-i Monumentalban, míg a fináléra Barranquillában kerülne sor.

A Copa América csoportbeosztása

A csoport: Argentína, Bolívia, Uruguay, Chile, Paraguay
B csoport: Kolumbia, Brazília, Venezuela, Ecuador, Peru

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!